Командував групою спецназу. У Дніпрі попрощались з підполковником Андрієм Гусєвим

Підполковник Андрій Валерійоіич Гусєв міг би стати журналістом-міжнародником, адже закінчив факультет журналістики ДНУ, проте доля призначила йому інше випробування - захищати країну. 3 червня цього року, захищаючи Україну від російсько-фашистських загарбників у Харківській області загинув командир групи спеціального призначення 3-го окремого загону спеціального призначення "Омега" Центру спеціального призначення Національної гвардії України, майстер спорту України з автомобільного спорту, чемпіон України з трофі-рейдів 2014 року, підполковник Андрій Гусєв.

Про товариша розповів одногрупник Микола Ябченко, передає Дніпровська панорама

Я досі не впевнений, що підібрав правильні слова, але вже як є.
Це мій одногрупник Андрій Гусєв, з яким ми вчилися в Дніпропетровському національному університеті на Журфаку.
Я розумів, що не всі з нас стануть журналістами (власне як і я), тим більше журналістами-міжнародниками, але про те, що Андрій став командиром групи спецназу я дізнався вже після його зникнення на початку червня.
Більш світлої, незлобливої людини серед студентів я мабуть не пригадаю. Ну чесно, я взагалі не памʼятаю, щоб у Андрія хоч раз хоч з кимось був конфлікт. Андрій завжди був на позитиві, жартував, не журився, навіть коли були проблеми і завжди хохмив.
Востаннє ми з Андрієм бачилися у 2014 на першій зустрічі випускників (фото 2), і він не дуже змінився у своєму оптимізмі у порівнянні з першим курсом (фото 3, Андрій четвертий зліва), хіба що зачіски у нас стали схожі.
Я пишаюся, що мені довелося вчитися разом з Андрієм і знаю, що на факультеті та в університеті зараз думають над вшануванням його памʼяті в стінах Альма матер.
Андрія поховали позавчора у Дніпрі.
Світла памʼять світлій людині! Мені соромно, що так багато нового про свого одногрупника я дізнався лише після того, як він загинув.
Тримайте звʼязок, не відкладайте на потім. Підтримуйте одне одного, - написав чоловік.

Нагадаємо, раніше ми писали: В жалобі вся громада. На Дніпропетровщині попрощаються з воїном Сергієм Бистровим