Комплексно, якісно та з гарантією ремонтують дороги у Дніпрі. Де зараз у місті йдуть роботи

Дніпро продовжує ремонтувати вулиці міста - комплексно, якісно та з гарантією. Наразі роботи тривають на вулиці Яхненківській - на відрізку від вулиці Солончакової до вулиці Універсальної. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на ДніпроTV.

Як кажуть місцеві жителі, ділянка від вулиці Солончакової до вулиці Універсальної давно потребувала оновлення.

"Тут "мільярд" років не робили ремонт, а зараз можна і на машині їздити, і пішки ходити", - каже місцевий мешканець Володимир.

Головною проблемою цієї ділянки була відсутність зливової каналізації. Начальник управління інфраструктури департаменту благоустрою та інфраструктури Дніпровської міськради Дмитро Коробов каже, що через це постійно застоювалась вода та утворювалось болото.

Розв’язувати проблему місто взялося ще у 2021 році, але через війну завершити роботи було неможливо – через певні обмеження постанови Кабміну № 590. Проте після того, як наприкінці 2022 року туди внесли правки, комунальники роботи відновили.

"Після відновлення зливової каналізації роботи розпочали дорожні служби. Зокрема, ми ремонтуємо ділянку завдовжки пів кілометра, яка зʼєднує великий масив з вул. Яхненківською. На ній завжди великий потік як маршрутних таксі, так і легкового транспорту. Наразі тут працює дорожня бригада над встановленням бордюрного каменю. Ці роботи вона виконала майже наполовину. Далі – вкладатимемо нову основу дороги і нове асфальтне покриття", – каже Дмитро Коробов.

На цій ділянці замінять 1,5 км бордюрного каменю та облаштують 5,5 тис. кв. м асфальтобетонного покриття на дорозі та тротуарі. Після асфальтування ще встановлять антивандальні люки. Роботи розпочали два тижні тому, а завершити планують вже за два тижні.

Всього за дорученням мера Дніпра Бориса Філатова на 2023 рік на ремонти автошляхів та  внутрішньоквартальних доріг виділили з міського бюджету 635 мільйонів гривень. Обсяги робіт на цей рік - близько 420 тисяч квадратних метрів.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, які трамвайні переїзди у Дніпрі вже оновили та які ще планують.