Меню для міцного сну: продукти та напої, які допоможуть заснути швидко і проспати до ранку

Якісний сон є запорукою міцного здоров'я. Його нестача позначається не тільки на нашій зовнішності та самопочутті, а й на ментальному здоров'ї. Багато хто й не здогадується, що допомогти в цьому можуть не тільки медитація і ліки, адже є продукти для глибокого сну. Про те, що з'їсти на ніч, щоб швидко заснути і не вставати до самого ранку, повідомляє Дніпровська порадниця.

Що добре з'їсти перед сном - будете спати, як немовля

У багатьох продуктах містяться речовини, які сприяють повноцінному міцному сну. Для початку, давайте поговоримо про те, що з'їсти, щоб заснути.
Наприклад, це можуть бути горіхи (волоські або мигдаль). У них міститься магній. Якщо в організмі його не вистачає, сон буде неспокійним - людина прокидається від будь-якого шереху. Крім того, у волоських горіхах міститься триптофан. Це амінокислота, яка потрібна для вироблення серотоніну і мелатоніну.

Що з'їсти, щоб заснути - список продуктів:

  • сир - кальцій допоможе нормалізувати м'язову діяльність, що позбавить вас від судом уночі;
  • рис - це продукт із високим глікемічним індексом, що дуже важливо для рівня триптофану. А він, як ми вже з'ясували, необхідний для якісного сну;
  • зелень - підійде листя капусти або салату, а також шпинат;
  • мед - він підвищить рівень інсуліну, внаслідок чого триптофан швидше вступить у взаємодію з вашим мозком;
  • тунець - у ньому міститься високий рівень різних вітамінів групи А і В, йод, залізо. Зокрема, важливий для виробництва серотоніну вітамін В6.

До речі, вітамін В6 є також у фісташках і в часнику. Але якщо перші на ніч їсти "безпечно", то від часнику ви ризикуєте прокинутися з неприємним запахом з рота.

Але це далеко не повний список того, що з'їсти, якщо не спиться вночі. Серед рекомендацій як перекус, що "присипляє", часто трапляються креветки й омари, однак, погодьтеся, це не найекономічніший варіант.

Що пити перед сном, щоб добре спати

З їжею розібралися, тепер поговоримо про напої. Якщо не хочете їсти на ніч, а заснути не виходить, на допомогу прийде ромашковий чай. Він розслабить м'язи і допоможе заспокоїти нервову систему. Крім того, цей напій знижує тривожність і часто використовується для боротьби з мігренню та головним болем.
Також можете випити чай із маракуї. Він багатий на різні вітаміни, які допоможуть нормалізувати сон.
На допомогу може прийти і вишневий сік. Річ у тім, що вишня сама по собі підвищує рівень мелатоніну, критично важливого для повноцінного сну.

Також раніше ми писали Горіховий Спас 2024: нова дата свята, що потрібно зробити у цей день