Місця для нічного відпочинку

Місця для нічного відпочинку (і не тільки для сну) є найбільш поширеними у меблевому світі. Звісно, купити ліжко двоспальне має бути сугубо індивідуальним рішенням для подружжя чи для закоханих. Але щоб відповісти на це запитання якомога ефективніше, спочатку подивимося, з чого доведеться вибирати.

Які габарити може мати такий предмет меблів?

Базовий розмір – 140х200 см, але можна знайти і 160х200, а також 180х200 або навіть 200х200. Останні два типи являють собою величезні ліжка, що вимагають великого простору від базового приміщення. Найчастіше купують вироби шириною 140 або 160 см, тому ми зупинимося саме на них.
Перед покупкою варто подумати, як ви маєте намір вирішити питання з матрацами. Чи збираєтесь використовувати, наприклад, два вироби розміром 80х200 см або, можливо, віддати перевагу одному, ширшому? Звички та персональна вага тут теж дуже важливі, і ніхто не знає їх краще за нас.

Розміри спальні

При виборі ліжка також варто враховувати розміри кімнати. Меблевий виріб 140х200 см пасує до будь-яких приміщень, є універсальним навіть для невеликої спальні. Ширше ліжко може спричинити проблеми і ускладнити пересування по кімнаті. У дуже тісному приміщенні предмет меблів шириною навіть 160 см може виявитися надто великим. Однак, якщо в просторій спальні не доводиться рахувати кожен квадратний сантиметр, вибір ліжка з м'якою оббивкою або континентального може виявитися чудовою ідеєю.
Великі габарити ліжка допоможуть не тільки спати з комфортом, а й по-іншому вдало провести час у спальні. Багато людей перед сном читають книги або використовують ноутбук чи планшет. Якщо ми належимо до групи шанувальників друкованого слова, чудовим рішенням стануть меблеві вироби з узголів'ям. Втім, незалежно від ширини обраної моделі, істотно підвищується комфорт відпочинку. Ми зможемо виконувати ці та інші дії набагато комфортніше, якщо в розпорядженні є більше місця.
З іншого боку, менша ширина ліжка для двох означає не тільки менше місця в спальні. Вужчий предмет меблів сприяє сну тісніше один до одного і, отже – більшої близькості. Якщо для пари це важливо, то може виявитися, що ліжко шириною 140 см буде дуже цікавим вибором. То чи завжди цей розмір ліжка найкращий варіант?

Проблема вибору

Багато хто задається цим питанням. Давайте розглянемо, які ще проблеми можуть бути пов'язані з вибором.
⦁    Якщо один із партнерів під час сну займає багато місця і, наприклад, часто змінює позу, вибір надто вузького ліжка може стати причиною багатьох безсонних ночей для іншої людини.
⦁    Ще одним фактором є габарити осіб, які планують спати на цьому предметі меблів. Вочевидь, чим вужчим є ліжко, тим з меншим комфортом буде на ньому спати людям, які природно не мають стрункого тіла.
⦁    Якщо в спальні часто бувають діти або, наприклад, собака, вузького ліжка також може бути недостатньо.
⦁    Але якщо спите міцно, обидва стрункі та у родині немає кількох дітей та лабрадора (або вони не проводять деякий час у вашому ліжку), то предмет меблів розміром 140х200 см є чудовим вибором.

Купівля в інтернет-магазині "Світ Матраців"

Загалом, питання щодо ліжка завширшки 140 або навіть 160 см багато в чому – це пошук золотої середини між простором для комфортного сну й відпочинку та місцем для розміщення каркаса в спальні. Звичайно, у кожного з нас ситуація індивідуальна, різняться приміщення та вимоги до спального місця. Тому кожному доведеться знайти свою відповідь, який саме предмет меблів купити.
Найчастіше, шукаючи ліжко із заданою спальною зоною, ми не орієнтуємося на його зовнішні розміри. Це не перешкода, якщо ми не обмежені простором спальні. Однак якщо кімната маленька, треба враховувати цей аспект. Тому, купуючи модель своєї мрії на сайті "Світ Матраців", важливо дуже уважно перевірити габаритні розміри двоспального ліжка.