Можна квасити діжками: у Дніпрі впала ціна на капусту (ексклюзив)

Буквально минулого тижня мешканці Дніпра купували капусту у магазинах за ціною 7-8 грн. за кілограм. Однак її вартість знову змінилася на користь споживачів, повідомляє Дніпровська панорама.
Так, у мережі Сільпо кілограм білоголової капусти сьогодні коштує лише 5 гривень (за акцією). У Варусі ціна залишилася незмінною – близько 7,5 грн. за кілограм, а ось АТБ буквально сьогодні теж знизили ціну на цей товар. Наразі вона продається по 6,29 грн. за кг.

Ексклюзивний коментар експерта

Як розповів Дніпровській панорамі сільгосп аналітик Олександр Хорев, оптові ціни на закупівлю капусти до кінця минулого тижня становили 7-10 грн. за кіло. На запитання, чому вона продається в магазинах нижче за собівартість, він відповів:

Магазини можуть грати з акціями. Встановлювати ціну на дешевий товар, ту ж капусту, собі на збиток. Тим самим вони масово залучають покупців, які роблять касу на інших покупках.

Що кажуть фермери

Дніпропетровський фермер Олександр Лапа, який спеціалізується на виробництві капусти, так прокоментував нам таку вартість:

Така ціна – це капітальні збитки для виробників. Сьогодні собівартість кілограма капусти – 4,50-5,50 гривень. Особисто моя - пізна капуста, для зберігання. Вона зростатиме ще місяць-півтора, там і подивимося, яка ціна на закупівлю встановиться.

Також раніше ми писали Так дешево ще ніколи не було: чого очікувати від цін на борщовий набір у Дніпрі (ексклюзив, фото)