Не всім квітам місце в саду: які кімнатні рослини краще залишити вдома

З настанням теплої пори року багато власників кімнатних рослин прагнуть винести своїх зелених улюбленців на свіже повітря. Свіже повітря та сонячні промені дійсно сприятливо впливають на розвиток багатьох видів, але є й такі, для яких подібні "канікули" можуть обернутися справжньою катастрофою, повідомляє Дніпровська порадниця.

Найніжнішими кімнатними рослинами, що вимагають особливих умов утримання, як правило, є володарі опушеного листя. До цієї категорії належать улюблені багатьма узамбарські фіалки, ніжні глоксинії, а також стрептокарпуси. Їх ніжне листя, не пристосоване до агресивного сонячного світла та прямого попадання вологи, може легко отримати опіки, що призведе до погіршення зовнішнього вигляду рослини, а в запущеній ситуації - й до її загибелі.

Тому, відправляючи цих кімнатних улюбленців на літній відпочинок, важливо ретельно підійти до вибору місця їх розташування. Прямі сонячні промені їм протипоказані, тому краще розмістити їх у затіненому місці саду або на терасі. Також важливо захистити рослини від дощу та вітру, які також можуть завдати їм шкоди.

Окрім вищезазначених видів, до категорії "домашніх" також належать:

  • Монстера.
  • Маранта.
  • Філодендрон.
  • Орхідеї (за винятком цимбідіуму).

Ці рослини також не надто сприятливо переносять різкі зміни умов довкілля, тому їх краще залишити вдома.

Також раніше ми писали Коли Медовий, Яблучний і Горіховий Спас 2024. Нові дати великих свят