Нові знання, досвід та чітка мотивація. П’ятий навчальний візит до університету Європейського Союзу

Науковці Українського державного університету науки і технологій взяли участь у  інтенсивному п’ятиденному тренінгу «Enhancing Higher Education», що відбувся у Шведському королівському інституті KTH у рамах проекту «Посилення ролі ЗВО в промисловій трансформації в контексті парадигми Industry 4.0 в Грузії та Україні» Erasmus+ КА2 CBHE: 2020 – 2023.

Це вже п’ятий навчальний візит до університету Європейського Союзу в рамках проекту. Основна мета навчального візиту – ознайомлення з найкращими практиками Індустрії 4.0 та забезпечення якості в Королівському технологічному інституті (KTH) (воркшоп Enhancing Higher EducationEnhancing Higher Education).

У період із 16 по 20 жовтня 2023 року представники університетів України, Грузії, Португалії, Нігерії, Німеччини  вивчали досвід найбільшого університету Швеції - KTH Royal Institute of Technology.

Від УДУНТ в конференції взяли участь координатор міжнародного проекту доцент кафедри електрометалургії Жаданос О.В., начальник відділу міжнародних зв’язків УДУНТ Чернова Н.С.

Згідно з програмою заходу, учасники тренінгів ознайомились із особливостями освітнього процесу у KTH, шляхами удосконалення якості освіти як на державному рівні, так і на рівні викладання окремих курсів та дисциплін. Значна частина заходу була зосереджена на необхідності впровадження концепції сталого розвитку в освіті та викладанні. Тренінги не обійшли увагою і питання цифровізації вищої освіти, а також переосмислення підходів до навчання інженерів. Важливим акцентом тренінгів стала тема підвищення ефективності навчання освітніх курсів без збільшення навантаження на лектора, а також необхідність коректного оцінювання та аналізу фідбеку від здобувачів. Робота над кожною темою супроводжувалась інтенсивними воркшопами.

Учасники також змогли ознайомитись із кампусом KTH та місцевою культурою.

Підсумком стала фінальна рефлексія та вручення сертифікатів.

Результатом участі у тренінгах стали нові знання, досвід та чітка мотивація його впровадження в УДУНТ.