Омлет у пакеті. Дуже легко та смачно, як у дитинстві

Дуже незвичайне блюдо, яким можна не тільки здивувати своїх рідних, але ще й при цьому ситно і правильно з точки зору дієтології, нагодувати. Йдеться про омлет у пакеті, повідомляє Дніпровська панорама.

Для рецепту нам знадобляться найдоступніші інгредієнти, з яких основними будуть лише

  • яйця,
  • молоко,
  • сіль.

Інші продукти можна вибирати виходячи зі своїх кулінарних уподобань, як при приготуванні традиційного омлету на сковороді. У пакет із омлетом можна додати сир, помідори, гриби, м'ясо, ковбасу, часник, цибулю тощо. Також не зайвою буде свіжа або сушена зелень: кріп, петрушка, кінза та базилік.

Готуватися омлет у пакеті просто та зрозуміло. Необхідно скласти всі продукти в один целофановий пакет, після чого весь його вміст потрібно добре збовтати. Потім залишається пакет щільно зав'язати і варити його в окропі до готовності. Все про все займає близько 10-15 хвилин.

Для приготування такого цікавого омлета найкраще брати звичайний одноразовий пакет, попередньо переконавшись, що він чистий і не порваний. Також не варто використовувати кольорові пакети, оскільки вони можуть пофарбувати сам омлет у процесі варіння.

До столу омлет подають відразу після готування, просто перекладаючи вміст пакету на тарілку. Перед подачею можна посипати готовий омлет тертим сиром та рубаною зеленню. Доповнивши його гарніром та нарізкою зі свіжих овочів, ви отримаєте чудову страву до сніданку чи обіду.

Цікавий різновид омлета, який тим самим багатьма хазяйками жодного разу не був випробуваний. Для рецепту нам знадобляться лише яйця та молоко, так що рецепт сміливо можна віднести до категорії понад легені. За бажання в яєчну масу можна додати овочі, м'ясо, гриби чи сир.

Інгредієнти:

  • 2 яйця
  • 2 ст. молока
  • 1 щіпка солі
  • 1 літр води

Спосіб приготування:

Холодне молоко виливаємо у миску.

Вбиваємо в нього яйця та додаємо сіль.

Збиваємо вилкою або віночком яєчну масу до однорідності.

Потім виливаємо в чистий пакет і щільно його зав'язуємо.

У каструлю наливаємо воду і кладемо до неї пакет. Доводимо воду до кипіння та варимо омлет близько 20 хвилин.

Через якийсь час дістаємо пакет з каструлі і залишаємо його полежати на столі 5 хвилин.

Розрізаємо акуратно пакет і дістаємо омлет.

Подаємо його до столу із овочами зеленню.

Нагадай, раніше ми писали: Надзвичайно смачний салат з хрусткими баклажанами та помідорами по-грузинськи