Перехід на автономне опалення: як отримати компенсацію у Дніпрі

Пані Ганна Коломійчук, 86 років, живе сама в трикімнатній квартирі в Дніпрі. Вона одна з тих, хто вирішив відключитися від централізованого опалення та перейти на автономне, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на міську раду.

Квартира немаленька, і я не хотіла, щоб узимку було холодно, - розповідає пані Ганна. - Але й платити за централізоване опалення було накладно. Тому я вирішила перейти на автономку.

Після цього вона подала документи на отримання компенсації від міської влади, через кілька тижнів їй виплатили 12 тисяч гривень.

Тепер я можу регулювати температуру в квартирі на свій розсуд, - каже пані Ганна. - Коли тепло, я прикручую батареї, а коли холодно - збільшую нагрів".

Жінка задоволена своїм рішенням - після переходу на автономне опалення вона заощаджує майже 50%. Вона радить іншим дніпрянам, хто збирається відключитися від централізованого опалення, не боятися цього кроку.

Як отримати компенсацію 

Для отримання компенсації необхідно звернутися до департаменту житлового господарства Дніпровської міської ради. З собою необхідно мати такі документи:

  • Копію паспорта та ІПН;
  • Довідку з ЄРЦ про відсутність заборгованості з комунальних платежів або довідку щодо реструктуризації боргу;
  • Документ, який підтверджує купівлю обладнання (чек, квитанція).

Вже 249 людей отримали компенсацію за відключення від центрального опалення на суму 4 мільйони гривень. До кінця року в Дніпрі планується виплатити компенсації за відключення від централізованого опалення ще 99 особам.

Також раніше ми писали У Дніпрі запрацюють ялинкові базари: перелік адрес