Перлина України: Білий водоспад на Дніпропетровщині викликає захоплення (фото)

Серед природних пам'яток Кривого Рогу незвичайним є водоспад «Білі камені» на річці Інгулець - перлина всієї Дніпропетровської області, передає Дніпровська панорама.

Водоспад створений штучно

Білі пінисті потоки води, гостре каміння в оточенні дерев приваблюють безліч відпочиваючих. І хоча цей водоспад утворився не без участі людини, він, безперечно, вважається одним із найкрасивіших у всій Україні.

На відміну від інших водоспадів, яким тисячі, а може, й більше років, «Білому каменю» лише трохи більше 80 років. Він утворився разом із будівництвом на річці Інгулець металургійного заводу.

З 12-метрової висоти обрушуються холодні води лінивого та неспішного Інгулу, перетворюючись на чудовий білий водоспад. Навіть взимку, у люті морози, бурхливий потік не замерзає, а струмує по зледенілому каменю і бурульках, що нагадують звисаючі сталактити таємничих печер.

Білий водоспад і біле каміння особливо гарні

Можливо, саме завдяки таким чудесам природи водоспад і отримав свою назву «Білі камені». Хоча існує ще одна версія, що нагадує про природу річки та її пороги: світле каміння та гранітні утворення, виступають у місці утворення водоспаду, що також могло послужити назвою.

Багато жителів міста та його гості приходять до «Білого каміння» влітку, бо води водоспаду завжди залишаються прохолодними навіть у найспекотнішу погоду.

Нагадаємо, раніше ми писали

Що зробити з півоніями зараз, щоб вони радували квітами на той рік (Фото)