Почнуться проблеми на роботі та в особистому житті: чому не можна «обмітати» людей

У наших предків прибирання мало не лише практичне значення, а й символічне. Вони вважали, що підмітаючи підлогу, можна очистити не лише будинок від бруду, а й від негативної енергії. Тому з цим пов’язано багато забобонів, зокрема й заборона підмітати поряд із людиною. Звідки пішла прикмета та як це впливає на здоров'я детальніше розповість Дніпровська панорама

Походження прикмети

Походження цієї прикмети можна простежити ще з давніх часів. У ті часи віник вважався священним предметом, який використовувався для очищення не тільки вдома, а й душі. Тому обмет людини вважалося образою і могло призвести до негативних наслідків.

У слов'янській міфології віник також асоціювався з потойбічним світом. Вважалося, що він може використовуватися для виклику злих духів та демонів. Обмет людини міг розглядатися як запрошення цих істот у будинок.

Наслідки обмету людини віником

Спочатку цей забобон стосувався тільки молодих дівчат. Вважалося, що обметана дівчина не зможе вийти заміж і знайти сімейне щастя. Згодом прикмета поширилася й на інші сфери життя. Сучасні езотерики вважають, що підмітанням поряд із людиною можна позбавити її щастя в усіх сферах життя.

Експерти пояснюють це тим, що під час прибирання від людини відганяють життєву енергію. При цьому разом із брудом людина може «заразитися» негативною енергією. Це пояснює поширені історії про те, що після обмітання людина могла втратити роботу, зіпсувати стосунки з близькими або навіть захворіти.

Важливо зазначити, що негативне вплив не залежить від намірів людини, яка прибирає. Саме дія може руйнівно вплинути на долю. Тому експерти рекомендують покинути кімнату, в якій діє «віник долі».

Способи для "нейтралізації" забобону:

Якщо ж людина все ж таки була обметана, не варто панікувати. Езотерики вважають, що негативний вплив забобону можна нейтралізувати. Наприклад, можна прийняти душ або помити руки й ноги. Містики вірять, що вода може очистити не лише бруд, а й наклеп та нечисті сили. Ще одним дієвим способом вважається окурювання церковною свічкою, вогонь якої має очищувальну силу.

Наукові пояснення прикмети

Психологи вважають, що прикмета про обмітання людини віником може мати реальний ефект на людину. Якщо людина вірить у цю прикмету, вона може відчувати занепокоєння і тривогу, що може призвести до погіршення емоційного стану і, як наслідок, невдачі у справах на роботі та особистому житті.

Таким чином, прикмета про віник — це забобон, який може впливати на людину тільки в тому випадку, якщо вона в неї вірить. Однак, навіть якщо ви не вірите в прикмети, краще все ж таки уникати обмету людини. Адже навіщо зайвий раз ризикувати?

Тобто дотримання цих простих правил допоможе уникнути неприємностей і зберегти гармонію в будинку. Крім того, важливо пам'ятати, що будь-який негативний вплив можна нейтралізувати. 

Читайте також: Хтось із близьких сильно захворіє: чому не можна розсипати сіль