Подружжя, травмоване через ворожу атаку на автозаправну станцію у Дніпрі, продовжує реабілітацію (Відео)

Подружжя з Дніпра Анастасія Дзюба та Олексій Калітін отримали травми хребта через російську атаку дроном-камікадзе на автозаправку 25 жовтня минулого року. Зараз сімейна пара продовжує реабілітацію та тричі на тиждень займається з реабілітологом. При цьому вони не втрачають силу духу та хочуть бути максимально активними навіть на візках. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Суспільне.

Анастасія Дзюба згадує, як вск сталося у той день, 25 жовтня. Подружжя заїхало заправити автівку, однак через оголошення повітряної тривоги, шивдше збиралися їхати додому.

"Він вставляє ключ в запальник і стається вибух у цей момент. Я відключилася. Олексій весь час був у свідомості. Я отямилась від крику: Настя, ти жива? Що з тобою? Я не відчуваю ніг. У мене кров. Я кажу: я не відчуваю ніг. Ми побачили позаду нас людей, ми почали кричати: допоможіть, рятуйте", - розповіла дніпрянка Анастасія Дзюба.

Її чоловіку Олексію все ж таки вдалося виповзти з автомобіля та викликати "швидку".

"Автомийка горіла поруч і почало все вибухати. І він каже: зараз буде вибух,  закривай обличчя, йде якийсь дим. Я закриваю обличчя рукою, яку я не відчуваю. А за іншу руку він мене бере і починає тягнути. Я не знаю, як він мене відтягнув. Каже: тримайся, я поруч, тільки, будь ласка, тримайся", – згадує Анастасія.

Уламки від російського дрона-камікадзе влетіли через заднє скло машини та серйозно поранили подружжя.

"У Олексія два уламки у спині. У мене увійшло… Я навіть не скажу, скільки. Пошкоджений хребет, легені. Два уламки дістали з легень. Один залишили – він близько до серця. І один уламок дістали з голови", – каже жінка.

У Анастасії та Олексія травми хребта. Попри біль, розповідає Олексій, вони змогли сісти на візок, та зараз тричі на тиждень займаються з реабілітологом.

"Вправи на спину, на руки. Здебільшого, якщо у тебе сильні руки, то ти можеш залізти на візок, перелізти у ванну, туалет. Якщо у тебе руки такі як у Насті, не дуже сильні, то їй потрібна у певних моментах більша підтримка, щоб перелізти. Тобі під час кожної реабілітації дають якісь ази, а ти вже сам вирішуєш, ти або щось робиш із цим і розвиваєш якось це, тобі ж буде легше у житті", - розповідає травмований через ворожу атаку Олексій.

"Не мало зусиль йде, щоб ми самостійно могли вдягатися, помити голову, почистити зуби, щоб ми навіть самостійно могли сидіти. Але ми не зупиняємося і не зупинимося", – зазначила жителька Дніпра Анастасія Дзюба.

Подружжя розповідає, що раніше вони багато подорожували разом зі своїм 9-річним сином, а Олексій брав участь в автомобільних перегонах. Зараз, вони кажуть, що їхня головна мета – бути максимально активними навіть на візках та зробити все для того, аби з часом стати на ноги.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що відбувалося на місці ракетного удару в передмісті Дніпра 3 червня.