Повернувся з-за кордону, щоб боронити Україну: історія бійця Костянтина Костюкова з Дніпра

Історії боїв за Україну Костянтина Костюкова з Дніпра почалися ще у 2015 році, коли росія вже починала окупувати нашу державу. Він не вагаючись вступив до лав ЗСУ, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Дніпровської бригади НГУ.

Костянтин пройшов бої за Піски, Іловайськ, Дебальцеве і після не міг спати по ночах. Його мати,Тетяна, розповідає, що з сином ходили до психологів, проходили курси реабілітації, але дарма. Кращим рішенням проти нічних страхів стало виїхати закордон, повністю змінивши свою діяльність і життя. Закордоном Костя пробув близько 5 років. У грудні 2021 року, читаючи новини про російську техніку, яку стягнули до кордонів України, готувався повернутися. Близькі та друзі розповідають, що Костянтин прогнозував напад росії на Україну 22 лютого 2022 року, але помилився на два дні. Отже, у січні 2022 року повернувся до рідного Дніпра.

26 лютого у мами Кості День народження. В перший день повномасштабного вторгнення син прийшов до матері та сказав:

Не ображайся, ти маєш мене зрозуміти, я зробив вибір. Я не буду на твоєму дні народженні. Я записався до лав 31 Бригади НГУ.

А далі успішне виконання бойових завдань у Рубіжному, Лисичанську, Торецьку…

Наприкінці жовтня 2022 року Четвертий виконував завдання по обороні Майорська: організував інженерне обладнання позиції відділення на взводному опорному пункті, несення служби особовим складом на спостережному посту тощо. Попри переважаючі сили противника, постійні обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії, підрозділ утримував встановлені оборонні рубежі, що дозволило провести перегрупування взаємодіючих підрозділів Сил оборони України, що дозволило знешкодити максимальну кількість живої сили противника. Він вигравав час для підходу української техніки та піхоти.

У листопаді 2022 року близько 14 години до командно-спостережного пункту взводу, де знаходився Четвертий, постало завдання евакуювати пораненого гвардійця. Дві людини висунулися до побратима, але не змогли дійти до нього через щільний обстріл противника. Тоді на підмогу викликався Костя і ще один гвардієць. Танковий і мінометний обстріл противника не зупинявся ні на секунду.

Костянтин Костюков на псевдо Четвертий став четвертим загиблим гвардійцем на 256 день протистоянню російської агресії - шостого листопада 2022 року.

Костя став прикладом самовідданого виконання військового обов’язку, мужності та відданості Військовій присязі.

Також раніше ми писали 30-річний Віталій був розвідником. У бою до останнього подиху бився молодий воїн з Дніпропетровщини