Провели живим коридором, стоячи на колінах. У бою загинув стрілець-снайпер Андрій Маленко з Дніпропетровщини

Жовтоводська громада Дніпропетровської області провела в останню путь полеглого захисника 42-річного Андрія Маленка. Про це повідомляє Дніпровська панорама.

Він був люблячим сином та братом, енергійною та життєрадісною людиною, надійним побратимом, другом та колегою. 

5 жовтня під час виконання бойового завдання на території Донецької області загинув 42-річний стрілець-снайпер Андрій Маленко.
Андрій Іванович народився 15 листопада 1980 року у Жовтих Водах. Середню загальну освіту здобув у СШ № 9. Одразу після закінчення школи, у 1998 році, розпочав свій трудовий шлях. Довгий час працював токарем на РМЦ ДП «Схід ГЗК», отримав кваліфікацію зварювальника.
На захист українських територій став 4 березня 2022 року згідно з указом президента «Про мобілізацію». Служив на посаді стрільця – снайпера механізованого батальйону Збройних Сил України.
Загинув 5 жовтня п.р. під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункту Андріївка Донецької області.

Для своїх рідних та друзів Андрій Маленко назавжди залишиться позитивною, енергійною, чуйною, життєрадісною, товариською людиною, відповідальним та мужнім воїном, який із честю виконав свій обов’язок перед державою та українським народом.

У захисника залишилися батьки Катерина Миколаївна та Іван Іванович і сестра Тетяна.

Провести в останню путь захисника та розділити гіркий біль утрати із його рідними до пам’ятника славетним козакам, що у парку Слави, прийшли керівництво міста, побратими, колишні колеги з ДП «СхідГЗК», представники підприємств, установ та організацій, друзі та знайомі загиблого. Обряд відспівування провели священнослужителі ПЦУ.

В останню путь мужнього захисника-жовтоводця провели «живим коридором», стоячи на колінах, під вигуки «Герої не вмирають!».
Спочивай із миром, земляче! Вічна тобі пам’ять та слава!

Нагадаємо, раніше ми писали

Все село стояло на колінах і проводжало в останню путь. Рятуючи побратимів, загинула медикиня Ольга Цибулькина з Дніпропетровщини