Проводжали на колінах: у Кривому Розі попрощалися із захисником Маріуполя (Фото)

В останню путь у Кривому Розі провели військовослужбовця Єгора Біркуна. Чоловік служив у окремому загоні спецпризначення «Азов» й до останнього подиху захищав Маріуполь від російських загарбників. Близько 500 небайдужих містян зустріли загиблого Героя живим коридором, передає Дніпровська Панорама. 

Боєць загинув 23 березня, рятуючи свого бойового товариша. Його тіло декілька місяців не могли повернути додому. Попрощатися з Єгором Біркуном прийшли близько 500 людей. Серед них були рідні й близькі, друзі, колишні колеги, бойові побратими, сусіди й небайдужі мешканці Кривого Рогу. 

Єгор був дуже світлою та доброю людиною, сміливий та хоробрий. Він ніколи ні в чому не відмовляв, завжди допомагав й відгукувався на усі прохання сусідів. Ми його запам’ятаємо таким, який він був – завжди посміхався. Це людина була з великої літери. Для нас це тяжка втрата, ми нашого Героя ніколи не забудемо, - зазначила сусідка загиблого військовослужбовця Марія Іванівна. 

Єгор Біркун став на захист країни ще під час проведення АТО. У 2021 році закінчився контракт, тому військовий вирішив зайнятися спортивною й тренерською діяльністю. З початком повномасштабного вторгнення полишив всі плани і знову став до зброї. 

Хочу подякувати батькам Єгора за його виховання. Він справді був кращий у всьому. У нього не було певних спрямувань, Єгор був кращим й фізично, й на полігонах та стрільбищах. Втратили справді одного з найкращих. Він був спокійним й врівноваженим. Напередодні загибелі Єгор розповідав мені свої плани на життя, але це війна, – розповів бойовий побратим полеглого криворіжця з позивним "Железняк".

Загиблий воїн займався змішаними єдиноборствами й тренував підростаюче покоління. 23 березня він мав би виїхати на Чемпіонат світу з ММА. 

Навіть коли Єгор був дитиною, все одно він був дуже відповідальним, відданим й справжнім. Мені подобалось, що той хлопчисько був мислячим й читаючим, ми з ним обмінювались літературою й розмовляли на різні теми. Він хотів обговорювати зовсім не дитячі теми, це і психологія, і історія, документальна література. Єгор був дуже комунікабельним та доброзичливим. Світла пам’ять Герою, я дуже пишаюся ним, – розповів перший тренер полеглого бійця Сергій Сухіненко.

Загиблого Героя поховали напередодні його дня народження. 9 серпня йому мало виповнитися 25 років. У Єгора Біркуна лишилися мати та кохана дівчина, з якою вони хотіли одружитися після закінчення війни. 

За матеріалами Перший міський 

Читайте також: до останнього подиху стояв на захисті: на Дніпропетровщині провели в останню путь загиблого бійця (Фото)