Розкрийте секрет пишного цвітіння: правила підживлення ваших улюблених рослин

Квіти – це не просто окраса саду чи підвіконня, це джерело радості та натхнення. А що може бути приємніше, ніж споглядати пишне цвітіння улюблених рослин? Щоб ваші квіти радували вас красою та ароматом якомога довше, їм потрібна ваша турбота, і важливою її складовою є правильне підживлення, повідомляє Дніпровська порадниця.

Сьогодні ми поділимося з вами декількома секретами, які допоможуть вам виростити справжні квіткові шедеври.

Не поспішайте з підживленням

Після пересадження квітки в новий ґрунт їй не потрібне додаткове підживлення протягом 2-3 місяців. За цей час рослина буде використовувати поживні речовини, які містяться в свіжому ґрунті.

Поливайте перед підживленням

Перед тим, як внести добрива, обов'язково рясно полийте рослину. Це вбереже кореневу систему від опіків, які можуть виникнути через різкий контраст вологого та сухого ґрунту.

Поєднуйте кореневе та позакореневе підживлення

Для досягнення найкращого результату рекомендується поєднувати кореневе та позакореневе підживлення. Кореневе підживлення передбачає внесення добрив у ґрунт, а позакореневе – обприскування листя та стебел рослини.

Використовуйте правильні добрива

Для різних видів квітів потрібні різні добрива. Ретельно вивчайте інструкцію до добрив перед їх використанням та дотримуйтеся рекомендованого дозування. Не варто перегодовувати рослини, адже це може призвести до негативних наслідків.

Дотримуйтеся графіку підживлення

Більшість квітів потребують регулярного підживлення протягом усього вегетаційного періоду. Як правило, достатньо підживлювати рослини 1-2 рази на місяць.

Не забувайте про мікроелементи

Крім основних макроелементів (азоту, фосфору та калію), квітам також потрібні мікроелементи, такі як бор, магній, залізо та інші. Їх можна додати до ґрунту або використовувати для позакореневого підживлення.

Прислухайтеся до своїх рослин

Важливо спостерігати за своїми квітами та вчитися розуміти їхні потреби. Якщо ви помітили, що листя почало жовтіти, в'янути або опадати, це може бути ознакою дефіциту поживних речовин.

Також раніше ми писали Чим підживити вишню навесні, коли вона цвіте. Отримаєте багатий урожай