Секс українською: у Дніпрі запустили незвичайний проект для підтримки рідної мови

У Дніпрі створили «Говорю» - проект «лагідної українізації» для всіх мешканців, хто хоче перейти на спілкування рідною мовою, але не може це зробити швидко. Про це повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Дніпро ТВ.  

Подробиці роботи проекту розповіла його адміністраторка Олена Тонконог.

 

Це і є «лагідна українізація», про впровадження якої у місті неодноразово говорив міський голова Борис Філатов. Проект «Говорю» – це цикл спеціальних відеопрограм, в яких ми розповідаємо, як простіше перейти на рідну мову, про історію мови, навіть про лайки і секс українською. Бо дехто з нас у душі перфікціоністи, вважаємо, що або говоримо якісно і повністю, або не говоримо взагалі. Ведуть їх відомі ведучі радіо «Хіт ФМ» Даня Бєлий і Юлія Карпова. Вони самі захопилися нашим проектом! Відомий дизайнер і художник Микита Китов зробив для проекту яскраву ілюстрацію, – розповіла Олена Тонконог.

Адміністратор проекту додала, що у відео проекту «Говорю» багато цікаво для себе знайдуть і ті, хто добре знаю рідну мову.

Раніше ми повідомляли: Пікалов та інші: Зеленський відзначив держнагородами на честь Дня незалежності уродженців Дніпропетровщини