Щоб місто було чистим: у Дніпрі ліквідовують стихійні сміттєзвалища (Фото)

У середу, 21 червня 2023 року, в рамках чергування по місту директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко перевіряв, як виконується доручення міського голови Бориса Філатова щодо контролю і підтримки належного санітарного стану у місті. Черговий по місту проінспектував роботи з прибирання стихійного сміттєзвалища по вулиці Платона Петряєва. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

З середини травня цього року у місті почалася ліквідація стихійних сміттєзвалищ ТОВ "Екологія Д" відповідно до договору. Станом на сьогодні ліквідовано 30 стихійних сміттєзвалищ, це близько 5000 тон сміття з усіх районів міста.

Районні ради інспектують території, подають заявку, їх розглядають на комісії, потім вже починається робота з ї вивезення. Цього разу виявлено несанкціоноване, неконтрольоване звалище безхазяйних відходів у Новокодацькому районі на вул. Платона Петряєва площею 15 кв. м та обʼємом приблизно 10 куб. м. Виникло воно внаслідок недотримання мешканцями правил поводження з відходами.

Сміттєзвалище підлягає ліквідації механічним засобом із залученням людських ресурсів. До прибирання цього сміттєзвалища залучено фронтальний навантажувач та самоскид. Роботи проводитимуться протягом дня. Всього на лінії працює 5 бригад та близько 30 сміттєвозів.

Щодо ліквідації сміттєзвалищ містянам можна звертатися на Єдину гарячу лінію міської ради:

  • (056) 732-12-12,
  • (095) 732-12-12,
  • (096) 732-12-12,
  • (073) 732-12-12.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі через ремонт трамвайного переїзду зміниться рух транспорту.