Скорочуєте роки життя: чому не можна дарувати годинник

Коли справа доходить до вибору гарного подарунка, щоб був і статусний, і корисний, і незабутній — на думку часто спадає годинник. Але хтось обов'язково нагадає: дарувати таку річ — погана прикмета. Розбираємось, звідки прийшов цей забобон, чи можна насправді дарувати годинник і що робити, якщо вам зробили такий презент. Про це детальніше розповість Дніпровська панорама

Історія прикмети

Існує кілька версій походження прикмети про те, що давати годинник у подарунок – до нещастя. Одна з них свідчить, що в Китаї ієрогліф, який позначає годинник, дуже схожий на той, який означає смерть. Тому китайці вважають, що годинник відміряють час до кінця життя.

Інша версія пов'язана з тим, що годинник асоціюються з безповоротно втраченим часом. У Японії їх вважають символом наближення старості. У Європі ж вірили, що разом із годинником дарувальник віддає іншому їй частину власного часу.

Годинник на День народження

У культурі багатьох країн існує заборона дарування годинника імениннику. Вважається, що цим дарувальник краде в одержувача роки життя. Ці забобони пов'язані з тим, що годинник вимірює час, а час — це життя.

Також не прийнято дарувати годинник людям похилого віку, незалежно від їхнього ставлення до забобонів. Це вважається поганим тоном, адже люди похилого віку і так знають, що їхнє життя добігає кінця.

Годинник на весілля

На весілля дарувати годинник теж небажано, якщо ви не знаєте, наскільки забобонні молодята. Вони можуть подумати, що їхньому союзу відводять обмежений час і бажають якнайшвидшого розладу.

Однак, якщо ви вирішили подарувати годинник молодим, краще обрати наручний годинник, а не настінний. Наручний годинник — це особистий подарунок, який не сприйматиметься як побажання швидких змін у житті подружжя.

Годинник на Новий рік

В езотеричних традиціях Новий рік вважається часом нового початку, тому багато людей вважають, що дарувати годинник на це свято — на смерть. Вважається, що той, хто підносить годинник на Новий рік, разом із ними віддав частину призначеного йому часу.

Годинник у подарунок коханій людині

Окремої прикмети щогодини для коханих немає. Однак багато хто керується загальним забобоном, що дарувати годинник — до сварки.

Тут простіше відштовхуватися від того, вірить одержувач у прикмети чи ні. Якщо людина не забобонна, хороший наручний годинник від другої половинки його напевно порадує.

Годинник у подарунок дитині

Раніше вважалося поганою прикметою дарувати годинник дітям. Люди вірили, що з дарованим годинником дитина рано покине батьківську хату. У наші дні ці забобони дещо втратили свою актуальність.Тому нічого поганого у такому подарунку для дитини немає.

Що робити, якщо вам подарували годинник

Якщо ви не вірите в прикмети, то можете сміливо приймати годинник у подарунок. Однак якщо ви суевірні, то є кілька способів обійти негативний вплив прикмети.

  • Купити годинник у дарувальника. Це найпростіший спосіб позбутися негативної енергії. Просто дайте дарувальнику в обмін монетку або купюру.
  • Виставити неправильно час на годиннику. Вважається, що якщо годинник зупиняться, то це призведе до розлуки. Тому виставте на годиннику неправильне час і попередьте людину, щоб вона встановила його самостійно.

Читайте також: Пропаде сімейне щастя та фінансове благополуччя: коли не можна прибирати у будинку