Смачний десерт на зиму: желе з малини від Євгена Клопотенка
Вам знадобиться
На 1-1,2 л готового желе потрібні такі інгредієнти:
- 1 кг малини
- 750 г цукру
- 4 коробочки кардамону
- 100 мл води
Рецепт желе з малини
- Викладіть 1 кг малини у друшляк. Ретейно промийте під проточною водою та видаліть листочки, дрібне сміття.
- Далі ягоди слід покласти у каструлю чи сотейник. Потім всипте 750 г цукру та додайте 4 коробочки кардамону, влийте 100 мл води.
- Отриману масу треба варити на невеликому вогні протягом 25 хвилин. Більше варити не варто, бо желе втратить яскравий колір.
- Стерилізуйте банки тим способом, який вам більше до вподоби. Дістаньте з каструлі коробочки кардамону, він вже віддав свій аромат та смак малинці.
- Викладіть малину у стерильні банки та закатайте кришками. Аби маса краще загусла, не перевертайте банки. Дайте їм охолонути ніч, а потім переставте у більш прохолодне місце.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити наливку з малини.