Стоп-фейк: У Facebook з'явилася нова фішингова схема шахрайства

У соцмережі Facebook діє нова фішингова схема шахрайства, правоохоронці закликають українців бути обачними, повідомляє Дніпровська панорама, посилаючись на Центр протидії дезинформації.

Користувачам соцмережі Facebok масово надходять спам-повідомлення із текстом "Подивіться, хто загинув у ДТП, я думаю, ви його знаєте, так шкода".

Зловмисники з допомогою цього фішинга хочуть вкрасти конфіденційні дані користувачів. Мета такої розсилки — змусити користувачів перейти за посиланням, щоб у подальшому заволодіти доступом до сторінок власників у соцмережі.

У жодному разі не переходьте за посиланням сумнівного типу. Якщо ви отримали таке повідомлення, потрібно надіслати скаргу на допис та заблокувати джерело його розповсюдження!

Використовуйте складні паролі, які містять: великі й малі літери, цифри та символи. Пам’ятайте: для кожного акаунта — унікальний пароль. Де є можливість налаштування двофакторноі автентифікації — налаштуйте її.

Програми та застосунки завантажуйте лише з офіційних джерел. Встановіть антивірус. Оновлюйте операційну систему.

Захистіть свій фінансовий номер: забороніть віддалений перевипуск SIM-карти або перейдіть на контрактне обслуговування.

Завжди перевіряйте інформацію та користуйтеся лише офіційними джерелами.

Якщо ж ви стали жертвою шахраїв та втратили доступ до своєї сторінки у соцмережі — зверніться до Кіберполіція або інших компетентних органів.

Нагадаємо, раніше ми писали: "Терміново передзвоніть Лисаку!": шахраї від імені очільника Дніпропетровської ОВА надсилають фейкові повідомлення