Сюди їхали з усього міста, щоб поїсти. У Дніпрі розповіли про ресторан, де гуляла не лише еліта

Ресторан "Театральний" у Дніпрі для багатьох городян у 80-ті був знаковим. Дніпряни із ностальгією згадують це місце, з'ясувала Дніпровська панорама. Своїми спогадами вони діляться у групі фб “Історія у фотографіях. Катеринослав-Дніпропетровськ”.

Заклад розташовувався на вулиці Воскресенській, неподалік багатьох театрів, звідси і назва. Хоча в народі йому дали інше ім'я - "Курчатня", адже фірмовою стравою в ресторані були курча табака, смак яких не можуть забути відвідувачі закладу. А багато хто згадує не тільки кухню. Наприклад, у “Курчатні” разом із стравою подавалася піала з водою та шматочками лимона. Так ось, офіціанти та постійні відвідувачі уважно стежили, що ж робитиме новачок із цією водою.

Ірина Баришева у фб згадує:

Пам'ятаю, як ми з подругою ходили в цю “Курчатню”. Там перед курчатами приносили піалочки з водою для ополіскування рук. Якось зайшла пара стареньких, так вони цю воду відразу випили.

Світлана Старікова пише:

"Курчатня" тому, що подавали курча-табака. На стіл перед відвідувачем ставили салатницю з водою, шматочком лимона та парою-трійкою пелюсток троянд. І персонал уважно спостерігав за діями неофітів - хтось міг і занапастити "компотик".

Комплексний обід із салату, фірмового курча та чарки коньяку коштував 5 рублів. Крім знаменитих на все місто курчат та грибного соусу, ресторан приваблював відвідувачів гарним на той час обслуговуванням та живою музикою.

Також раніше ми писали У Дніпрі волонтерка рятує хижих птахів (Ексклюзивне відео)