У Дніпрі продовжують ліквідовувати стихійні сміттєзвалища (Фото)

У п'ятницю, 7 липня, за дорученням міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо контролю і підтримки належного санітарного стану у місті черговий по місту директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко перевірив роботи з прибирання стихійного сміттєзвалища у Новокодацькому районі. Там ліквідовували стихійне сміттєзвалище вздовж обʼїзної дороги між ж/м Діївка 1 та ж/м Західний. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

Раніше комісією було проведено обстеження несанкціонованого та неконтрольованого звалища безхазяйних відходів на території Новокодацького району вздовж обʼїзної дороги між ж/м Діївка 1 та ж/м Західний площею приблизно 80 кв. м., обʼємом приблизно 20 куб. м. Сміттєзвалище виникло внаслідок недотримання мешканцями міста Правил благоустрою території міста у сфері поводження звідходами. Незадовільний стан зазначеної території ніс загрозу забрудненню атмосферного повітря внаслідок його загоряння.

До прибирання стихійного сміттєзвалища у Новокодацькому районі залучено фронтальний навантажувач та самоскид. Працює один екіпаж, роботи триватимуть протягом дня.

Всього за період травень-червень цього року департаментом екологічної політики Дніпровської міської ради було ліквідовано близько 30 сміттєзвалищ об’ємом 500 тон безхазяйних відходів.

"Об'єм сміттєзвалищ зараз дуже великий. За декілька місяців 4 рази ми перебрали норматив від норми накопичення, але працюємо.

Можу сказати так, якщо за нормативами ми вивозили десь 1500-2000, то зараз приблизно 3700. це повʼязано з сезонним прибиранням міста",- наголосив Олег Семенко.

Щодо ліквідації сміттєзвалищ дніпряни можуть звертатися на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:

  • (056) 732-12-12,
  • (095) 732-12-12,
  • (096) 732-12-12,
  • (073) 732-12-12.