У Дніпрі розгорівся скандал. У ресторані виявили сальмонельоз

Нещодавно у Дніпрі фахівці зафіксували кілька випадків захворювання на сальмонельоз. Джерела інфекції виявили в одному із закладів громадського харчування. Власника закладу зобов’язали усунути порушення. Про те, як уникнути захворювання на сальмонельоз та харчових отруєнь - розповіли на брифінгу в Дніпропетровській ОВА. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

"В результаті епідрозслідування виявили низку недоліків. Незадовільний стан приміщень, продукти невідомого походження, порушення режиму дезінфекції. Також у закладі не контролювали умови зберігання та якість харчів, не боролися зі шкідниками", –  зазначила головний спеціаліст управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Маргарита Малишева.

Держпродспоживслужба вилучила продукти без маркування: курятину та яйця. Закладу громадського харчування дали 10 робочих днів, щоб усунути порушення, та склали адміністративний протокол.

Фахівці кажуть – аби запобігти кишковим інфекціям, необхідно дотримуватися правил гігієни, технології приготування страв, умов і термінів зберігання продуктів харчування, не вживати питну воду з невідомих джерел. А ще – не купувати продукти у місцях стихійної торгівлі.

Серед ознак захворювання – розлади шлунково-кишкового тракту, підвищення температури, головний біль, слабкість та зневоднення. Якщо у вас погіршилося самопочуття, слід одразу звернутися до медиків.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, скільки коштують фрукти та овочі у Дніпрі.