У Дніпрі в НТУ "Дніпровська політехніка" облаштовано 5 укриттів: найбільше з них може прийняти більше 4500 людей (Фото)

У середу, 2 серпня 2023 року, черговий по місту директор департаменту з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міськради Артем Нідєлько перевірив виконання доручення міського голови Дніпра Бориса Філатова щодо облаштування укриттів у Дніпрі та їх доступність у будь-який час доби. В рамках чергування Артем Нідєлько відвідав укриття в Національному технічному університеті "Дніпровська політехніка", який розташований на просп. Дмитра Яворницького, 19. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Дніпровську міськраду.

"Ми сподіваємося, що до 20 серпня нам ДСНС затвердить актами 5 укриттів. Процес йде. Зараз виконуються роботи з внутрішнього облаштування, додаткова закупівля матеріалів, обладнання, мішків з піском для закладання вікон", - розповів проректор з соціальних питань НТУ "Дніпровська політехніка" Олексій Григор’єв.

Найбільше укриття знаходиться в центральному корпусі університету. Воно може прийняти більше 4 500 людей. Інші укриття менші, проте там також можуть перебувати люди під час повітряної тривоги. Укриття цілодобово відкриті для всіх дніпрян.

"Загалом ми бачимо, що є достатня кількість укриттів. Не всі вони знаходяться в такому стані, як хотілося б, але зараз триває період їх облаштування. І є надія, що в найближчому майбутньому вони будуть уже повністю облаштовані. Але що важливо, що і студенти, і містяни, і працівники мають змогу через кожні 100 метрів, навіть зараз, спуститися у безпечне укриття", - черговий по місту Артем Нідєлько. 

Укриття в НТУ "Дніпровська політехніка»" забезпечене всім необхідним: баки з технічною водою, питна вода, санвузли, аптечки. Наразі планується закупівля декількох додаткових баків для води. Також в укритті проведений безперебійний інтернет, який дає можливість проводити освітній процес.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що під час тривоги уроків не буде: як навчатимуться діти цього року у Дніпрі.