У Дніпрі з 7-річного хлопчика вимагають гроші за проїзд. Чи потрібно платити

У Дніпрі за хлопчика школяра 7 років кондуктори беруть гроші. Його мама Олена цікавиться, чи потрібно платити і чи законно це, бо дитина ходить до школи першого класу, але учнівського у навчальному закладі ще не отримала. У ситуації розбирався кореспондент Дніпровської панорами.

Цікавить питання проїзду першокласника у електротранспорті. Дитині у серпні виповнилося 7. Тільки пішов до школи, але учнівський ще не отримав. Документи на навчання учнівський здані, але термін отримання його щонайменше місяць. Проїзд у такому разі оплачується чи враховується вищезгадана ситуація з учнівським?, - запитує Олена.

Мамі 7-річного школяра дали наступну відповідь

Проїзд оплачується до отримання учнівського квитка на руки.

Фактом того, що дитина є учнем школи Дніпра є саме документ - учнівський квиток, який видають у школі. Цей документ дитина повинна пред'явити у громадському транспорті, де для школярів діють пільги. Тобто у електротранспорті та метро проїзд безкоштовний, а у маршрутках з 25% пільгою.

Якщо у дитини є документ, то вона може проїхати безкоштовно, але якщо немає документа - забув, загубив, залишив вдома, то школяр має оплачувати проїзд.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі діти-переселенці можуть отримати одяг від міжнародного фонду UNICEF