У прокуратурі показали наслідки нічних обстрілів Дніпропетровщини (Фото)

Прокуратура Дніпропетровської області показала нові фото наслідків ворожих обстрілів Нікопольського та Дніпровського районів. Через удари по цивільним об'єктам відкрили кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни. Про це повідомили в пресслужбі Дніпропетровської обласної прокуратури, передає Дніпровська Панорама

Повідомляється, що окупанти, нехтуючи нормами міжнародного гуманітарного права, обстріляли населені пункти Нікопольського району із реактивних систем залпового вогню. Внаслідок ворожого обстрілу отримала поранення 10-річна дівчина. Пошкоджено 16 житлових будинків та господарських споруд. 

Крім того, окупанти нанесли ракетні удари по Дніпровському району. Постраждалих немає, але пошкоджено інфраструктуру аграрного підприємства. Внаслідок влучання ракет там зайнялися ангари з сіном, загальна площа займання – близько 2,5 тис квадратів, пожежу локалізовано. Окрім сінника також пошкоджено свиноферму та в зерносховище.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Будь-які військові об’єкти на даній території відсутні, – зазначили у прокуратурі. 

Раніше ми повідомляли, що військовий експерт розповів про обстріли Нікополя та ймовірність захоплення міста