У жовтні деякі продукти можуть подешевшати: чого очікувати від цін у Дніпрі

У жовтні у магазинах Дніпра можуть подешевшати деякі продукти. Зокрема певні види круп, деякі овочі та та фрукти, а також соняшникова олія та цукор, повідомляє Дніпровська панорама з посиланням на інформацію Інституту аграрної економіки.

Як розповів директор цього наукового центру Юрій Лупенко:

У жовтні зниження споживчих цін очікувано сповільниться, однак може продовжитись по окремих видах круп, овочах та фруктах. Можливим також є здешевлення олії соняшникової та цукру, сировина для виготовлення яких продовжує надходити на переробку.

Науковець також зазначив, що у вересні найвідчутніше зменшилися споживчі ціни на овочі, зокрема, на моркву – до 11,03 грн/кг, тобто на 37,3% менше, ніж у серпні. Майже на третину зменшились ціни на буряк (-30%) і більш ніж на чверть – на цибулю ріпчасту (-28,7%). Лише капуста білокачанна продемонструвала дещо нижчу динаміку падіння цін – на 17,8%.

За словами Лупенка, також значно подешевшали яблука та картопля.

У вересні також подешевшали крупи гречані та пшеничні, та навіть рис. Впала ціна й на олія соняшникова , сметану жирністю до 15%, молоко пастеризоване та заморожену рибу.

Проте інші продукти в ціні зросли. Як зауважив науковець, найбільше зростання цін у вересні відбулося по яйцях (+13,2%), курячому філе, вершковому маслу, ковбасах варених першого ґатунку.

Також раніше ми писали Стоять у черзі і беруть мішками. У Дніпрі злетів попит на картоплю (ексклюзив)