Вчора була по 9,90, а сьогодні по 11,90. У Дніпрі ажіотаж навколо цибулі (фото)

У магазинах Дніпра покупці створили ажіотаж на цибулю. Вже за день ціна на неї виросла одразу на 2 гривні, повідомляє Дніпровська панорама.

Ще ічора в одній з магазинних мереж жителі міста гарячково скуповували цибулю за ціною 9,90 грн за кг. Слід сказати, що ціна неї не змінювалася вже кілька тижнів і була в середньому 9-10 гривень за кілограм. Проте покупці жваво цікавидися саме цим товаром, буквально вигрібаючи цибулю з полиць.

А в п'ятницю кореспонденти Дніпровської панорами побачили вже нові цінники на цибулю - 11,90 грн.

Таке різке подорожчання сезонного овоча могли викликати самі покупці, які активно його закупляють на зиму або ж роблять консервації. Також можливий маркетинговий хід, аби отримати більші прибутки.

У той час як у 2018 році цибуля коштувала 5-10 грн за 1 кг.

Наразі дефіциту цибулі в області не спостерігається, адже , за словами голови обласної військової адміністрації Сергія Лисака, цього року аграрії області зібрали більш ніж 77 тисяч тонн цибулі .

Наразі збір овочів  триває. Крім того, цьогоріч аграрії засадили ними на понад 10% більше угідь, ніж у 2022-му. Загалом понад 110 тис. га. Фермери виростили борщовий набір. А ще баштанні, огірки й помідори. 

Картоплі накопали майже 450 тис. тонн, столового буряку – понад 50 тис. тонн, цибулі – більш ніж 77 тис. тонн.

Найбільше площ обробили Новомосковський і Синельниківський райони. Там вже зібрали 70% врожаю овочів.

Нагадаємо, раніше ми писали: "Не встигаємо викладати на прилавки": у магазинах Дніпра покупці вигрібають цибулю