Ви цього не знали. Незвичне застосування пива у побуті

Пиво прекрасне саме по собі – як напій, але існує і безліч побутових ситуацій, в яких воно може виявитися корисним. Спробуйте використовувати його в саду, на кухні та у ванній кімнаті, пропонує Дніпровська панорама, посилаючись на Woman24.

У саду

Як садові, так і кімнатні рослини можна час від часу поливати і обприскувати пивом. Цукор і дріжджі сприяють розвитку корисних бактерій в грунті, які гарні для овочів, квітів та трав. 

Змішайте пляшку пива з чашкою нашатирного спирту, розведіть суміш в 15 літрах води і залийте в компостну яму, щоб прискорити процес розкладання.

Щоб легко позбутися від равликів і слимаків, ввечері помістіть в саду неглибоку миску з пивом – вони сповзуть до смачного напою. 

Помістіть чашки з пивом по периметру вашої ділянки – на якийсь час це врятує вас від бджіл і ос.

На кухні

Якщо у вас з’явилися плодові мушки, допоможе стакан пива. Накрийте контейнер харчовою плівкою, залишивши невеликий отвір, щоб мушки могли потрапити всередину. Назовні вони вибратися не зможуть. 

Кислота, наявна в пиві, робить його хорошим миючим засобом, особливо для латунної і мідної посуду. Можна також побалувати свої золоті прикраси, поклавши їх в пиво. Зачекайте, поки воно вбереться, потім змийте водою і насухо протріть свої кільця, браслети та ланцюжки м’якою ганчіркою.

З пива вийде відмінна пастка для тарганів. Замочіть шматочок хліба в напої і покладіть його на дно скляної банки. Шийку посудини змастіть вазеліном. Кухонні монстри заберуться всередину, а вилізти з банки не зможуть. 

Пінний напій – відмінне доповнення до маринадів, соусів для барбекю, пишного тесту. Можна його також додати в воду, коли варите на пару молюсків, готуєте креветки або навіть рис. Ну і як не згадати класичний рецепт – курка на банці з пивом? 

У ванні

Помийте волосся з пивом, щоб додати їм блиск. Деякі радять просто нанести напій на чисту голову, почекати кілька хвилин і прополоскати. Є й більш складні рецепти. Вони рекомендують спочатку випарувати пиво до чверті обсягу, потім змішати з чашкою звичного для вас шампуню і далі використовувати, як зазвичай. Спробуйте на собі ефективність цього методу. 

Можна також прийняти пивну ванну. Просто додайте пляшку напою в воду і «відмокайте». Пивний хміль сприяє очищенню й омолодженню клітин. У теплій ванні шкірні пори відкриваються, і тіло отримує з пива корисні мінеральні речовини. Ваша шкіра стане м’якше. А якщо вам подобається запах пива, то це і своєрідна ароматерапія. Можна також попарити ноги в тазику з пінним напоєм: це зніме втому і пом’якшить шкіру ступень. Використовуйте крижане пиво для збільшення карбонізації – такою пляшкою можна помасажувати ноги. 

Інші способи застосування пива

Налийте трохи пива на іржаві болти, які не можете відкрутити – наявна в напої кислота дозволить розм’якшити наліт.

Протріть дерев’яні меблі улюбленим напоєм – вона не тільки стане чистіше, а й заблищить.

Нагадаємо, раніше ми писали: Вівсянку корисно не тільки їсти: косметична маска для сяючої шкіри