Вони захищають небо над Дніпром: повітряне командування "Схід" святкує день народження

Днями, 12 липня, повітряне командування "Схід", яке захищає небо над Дніпропетровською, Донецькою, Луганською, Харківською та частиною Запорізької, Кіровоградської, Полтавської і Сумської областей, відзначає день народження, пише Дніпровська панорама.

З нагоди шостої річниці відбулись урочистості з вшанування оборонців нашого неба. Воїнів привітали представники органів місцевого самоврядування та Української православної церкви, волонтери та талановиті творчі колективи міста Дніпра. 

Командувач повітряного командування генерал-майор Іван Теребуха звернувся до особового складу з'єднання та представників громади зі словами вдячності та поваги:

Для мене особисто стояти поруч з Вами сьогодні – велика честь і велика радість. Адже наш колектив щоденно гідно виконує бойові завдання!

Хоча шість років - це і не значний за історичними мірками період, проте ПК "Схід" - вже вписали себе в новітню історію країни. За час російської агресії, за чотири місяці активних протистоянь підрозділи ПК "Схід" знищили 31 бойовий літак, 39 крилатих ракет, 125 БПЛА та 3 гелікоптера.

Зичимо здоров'я нашим захисникам! 
Перемога буде за нами!

Нагадаємо, ми повідомляли, що цього тижня сили ПК Схід збили шість з семи ракет, що летіли на Дніпропетровщину.