Все вище і вище: у Дніпрі зросли ціни на популярне м'ясо

В Україні продовжує дорожчати м'ясо, поступово перетворюючись на делікатес для багатьох людей. Особливо це стосується такого популярного серед українців вида м'яса, як свинина. І якщо порівняно нещодавно ціни на свинину були приблизно як на курятину, то зараз вона "наздоганяє" яловичину. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Так, асоціація "Свинарі України" (АСУ) повідомляє, що в червні цього року українські роздрібні ціни на м'ясо зросли порівняно з травнем. Згідно з даними аналітичного відділу АСУ, за перший місяць літа ціни на свинину в мережах роздрібної торгівлі збільшилися в середньому на 3,4 гривні за кілограм або на 1,7%.

Наприклад, якщо на початку червня кілограм охолодженої свинини коштував 202,7 гривні, то наприкінці місяця його ціна зросла до 206,07 гривні за кілограм. Середня ціна за аналізований період склала 204,6 гривні за кілограм, що на 1% вище, ніж у травні.

Щодо супермаркетів Дніпра, то ціни на популярне м'ясо там у липні, звісно, не радують. Психологчіна відмітка цін на основні частини свинини у 200 гривень вже перейдена. Містянам, які хочуть зекономити, залишається лише чекати акцій, які нерідко пропонують торгівельні мережі.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що у Дніпрі на Озерці люди мішками купують огірки.