Яйця більше не під забороною: чому варто включити їх у свій раціон

Протягом багатьох років яйця мали суперечливу репутацію. Зокрема, їх звинувачували у підвищенні рівня холестерину, у зв'язку з чим радили обмежити або й узагалі виключити з раціону. Та нові дослідження повністю спростували цю думку. Колись недооцінені яйця виявилися справжнім джерелом користі, пише Дніпровська порадниця.

Дослідження, опубліковане в журналі Food & Function, встановило, що ті, хто споживав приблизно 1,5 яйця на день, мали значно міцніші кістки. У них була на 72% більша щільність кісткової тканини стегна і на 83% більша - хребта, порівняно з тими, хто повністю уникав яєць. Це спростувало поширені міфи про шкоду яєць і підкреслило їхню роль у зміцненні скелета, особливо у людей із ризиком остеопорозу.

Справа в тому, пояснили вчені, що яйця містять багато поживних речовин, необхідних для здоров’я кісток: кальцій, магній, фосфор, цинк, вітамін D та навіть вітамін K1, який активує білок остеокласт, важливий для міцності кісткової тканини.

Що ж до впливу яєць на рівень холестерину в організмі, то сучасні дослідження показали, що вони майже не впливають на нього. Вживати до двох яєць на день — це безпечно і не шкідливо для серця. Ба більше, жовтки містять антиоксиданти і корисні жири, які покращують стан серцево-судинної системи і організму загалом. Це нове відкриття має заспокоїти тих, хто досі уникав яєць, боячись спровокувати високий рівень холестерину.

Дієтологи рекомендують більшості людей безпечно споживати від одного до двох яєць на день. Ця кількість відповідає щоденним рекомендаціям щодо здорового харчування та пропонує безліч переваг, не впливаючи негативно на рівень холестерину. 

Також раніше ми писали Кабачки. Користь, шкода та кому варто бути обережним з цим літнім овочем