Як приготувати наливку з дині: простий та швидкий рецепт

Багато любителів саморобного алкоголю вважають диню малопридатною сировиною, з якої виходять специфічні напої. Насправді правильно зроблена домашня наливка з дині зберігає аромат і смак не гірше за інші фрукти. Головний секрет рецепту – особливий цукровий сироп та витримка, передає Дніпровська Панорама.

Для приготування наливки можна використовувати диню будь-якого сорту, аби плоди були стиглими і не підгнилими (порчені частини вирізати). Непоганий результат також виходить із сушеної дині (100-150 г добре висушеної м'якоті на 1 літр спиртного 40% і цукор за смаком).

Переважна алкогольна основа - якісна горілка або спирт етиловий, розведений водою до 40-45%. Підійде і самогон без запаху або дешевий коньяк (у наливці з'являться легкі дубильні нотки).

Складові:

  • стигла диня – 1 кг;
  • горілка (спирт 40-45%, самогон) - 0,5 літра,
  • цукор - 150-400 грам.

Рецепт наливки з дині

  1. Диню помити, розрізати на дві частини, витягти серцевину та кісточки. Зняти шкірку.
  2. Очищену м'якоть нарізувати шматочками приблизно 2×2 см, потім скласти в банку для настоювання.
  3. Влити алкогольну основу (має покривати шар м'якоті мінімум на 2-3 см), за необхідності додати більше спиртного, ніж зазначено в рецепті.
  4. Банку щільно закрити кришкою. Перші 5 днів тримати у теплому світлому місці, наприклад, на підвіконні. Потім перенести на 10 днів у темне приміщення з кімнатною температурою. Струшувати раз на добу.
  5. Готовий динний настій профільтрувати через марлю, м'якоть трохи віджати і скласти назад у банку. Рідку частину – герметично закрити та поставити в холодильник чи підвал.
  6. Додати до м'якоті цукор, закрити банку, кілька разів струсити. Поставити на 5 днів у темне тепле місце.
  7. Після повного розчинення цукру профільтрувати сироп із дині через марлю. Змішати із настоєм, отриманим на 5-му етапі. За бажанням додати більше чистого цукру.
  8. Банку закрити і залишити в холодильнику або підвалі на 2-3 місяці для дозрівання.
  9. Після витримки злити готову наливку з осаду і профільтрувати через вату, щоб прибрати каламут (необов'язково). Термін придатності – до 2-х років. Міцність – 33-36%.

Увага! Відразу після приготування напій виходить з різким запахом і специфічним смаком, що не сильно нагадує диню. За кілька місяців на дозріванні ця проблема вирішиться сама собою.

Читайте також Наливки та настоянки з кавуна: як приготувати вдома