Як зберегти капусту в холодильнику, щоб вона довго не чорніла

Кожен з нас стикався з проблемою: купили свіжий качан капусти, а через кілька днів листя починає в'янути і чорніти. Як зберегти капусту свіжою якомога довше? Є кілька простих способів, які допоможуть вам насолоджуватися хрусткою капустою протягом тривалого часу. Про це розповість Дніпровська порадниця.

Чому капуста псується?

Основна причина псування капусти – втрата вологи. Коли ми відрізаємо частину качана, оголюються нові зрізи, через які активно випаровується волога. Це призводить до того, що листя починає в'янути і змінювати колір. Крім того, на зрізах активно розмножуються бактерії, що прискорюють процес псування.

Як зберегти капусту свіжою?

Загорніть у харчову плівку:

Найпростіший спосіб – щільно обгорнути зріз качана харчовою плівкою. Це створить бар'єр для повітря і допоможе зберегти вологу.

Використовуйте поліетиленовий пакет:

Помістіть початий качан у поліетиленовий пакет, видаліть з нього повітря і щільно зав'яжіть. Цей метод допоможе зберегти вологість, але не допускає доступу повітря, тому капусту потрібно буде перевіряти частіше.

Загорніть у паперовий рушник:

Змочіть паперовий рушник водою і щільно оберніть ним зріз качана. Потім помістіть капусту в пакет. Паперовий рушник буде постійно підтримувати необхідний рівень вологості.

Зберігайте в холодильнику:

Оптимальна температура для зберігання капусти – від 0 до +2°C. Помістіть загорнутий качан у ящик для овочів.

Крім того, у такий спосіб можна зберігати будь-які овочі – огірки, моркву, буряки, картоплю, редьку тощо – вони не будуть в’янути та гнити.

Не мийте капусту перед зберіганням: Вода прискорює процеси гниття. Мийте капусту безпосередньо перед використанням.

Нагадаємо, раніше ми писали

Як зварити рис, щоб розсипався і не був кашою: прості поради