Янголи-охоронці для маленьких пацієнтів: як лікарі Дніпра допомагають тим, у кого війна забрала дім

Для лікарів Дніпра кожен день – це новий подвиг. Вони допомагають тим, хто втратив свій дім через війну, рятують життя дітей, які вже зіткнулися з найстрашнішим випробуванням, повідомляє Дніпровська панорама.

Олександр, лікар-педіатр і дитячий лікар-інфекціоніст, - один з таких героїв медичної сфери. За 23 роки роботи він допоміг більше 15 тисячам маленьких пацієнтів.

Одна з найвражаючих історій трапилася, коли до лікарні надійшов дев'ятирічний хлопчик з Донецької області у надважкому стані. У дитини було діагностовано мультисистемний запальний синдром COVID-19, найважчу форму цієї хвороби у дітей.

Олександр і його команда не тільки забезпечили дитину необхідними медичними процедурами, але й надали підтримку батькам, які втратили рідний дім та майно. Тривала боротьба за життя хлопчика була важким завданням, але завдяки надзвичайним навичкам та роботі лікаря і його колег, хлопчика було стабілізовано та переведено у відділення реабілітації.

Лікарі продовжують піклуватися про своїх пацієнтів не тільки на стадії активного лікування, але і під час реабілітації та подальшого відновлення їхнього здоров'я.

Коли виписуєш "складного" пацієнта, і бачиш, як дитина їде додому з посмішкою на обличчі, обіймає тебе та махає рукою, це свідчення не тільки про професійність, але й про неймовірну важливість нашої роботи.

Також раніше ми писали Він мріє обійняти свою дитину руками. Оголошено збір на протези для морпіха, який втратив руки при обороні Маріуполя