"З підозрою не погоджуюся абсолютно". У Дніпрі йде суд над поліцейським (відео)

Резонансна справа про смертельну стрілянину в Дніпрі набирає нових обертів. Нагадаємо, в результаті цього інциденту є загиблий водій Джумбері Сілогава. Сьогодні, 31 серпня, триває судове засідання, де обирають запобіжний захід затриманому патрульному. Самого чоловіка в залі суду немає. Він підключився на засідання в онлайн-форматі, повідомляє Дніпровська панорама.

Поліцейський підозрюваний патрульний виступав по відеозв'язку. Він заявив, що не визнає своєї провини.

 

Підозрюваний не згодний із кваліфікацією підозри. Зокрема, він заперечує, що це було навмисне вбивство. Також поліцейський зазначив, що використав усі засоби, перш ніж вистрілити

З підозрою я не погоджуюся абсолютно. Тому що всі дії, які прописані, - я не робив. Того дня на мене та на мою колегу було скоєно напад. Після того, як були використані всі можливі методи впливу, у стані крайньої необхідності була застосована зброя для захисту мого життя та життя моєї колеги,
– заявив патрульний.

Адвокатка виступила в суді з промовою. Вона заявила, що вважає підозру в умисному вбивстві необґрунтованою, так само, як і тримання під вартою. Вона повідомила, що поліцейський має серйозні травми.

Також адвокатка запевнила, що чоловік потребує лікування у стаціонарі, бо має серйозні травми внаслідок подій, які трапились 29 серпня на проспекті Івана Мазепи у Дніпрі.

Адвокат підозрюваного патрульного Євгена Звонкова, в ході судового засідання повідомила його травми, отримані внаслідок конфлікту з чоловіком, якого він згодом застрелив.

Закрита черепно мозкова травма, струс головного мозку, закрита травма грудної клітки, забій грудної клітки, забій м'яких тканин голови, забій черепної стінки, забій лівого локітного суглоба. Моєму підзахисному необхідне лікування в умовах стаціонару, - розповіла адвокат.

Захист просить про особисте зобов'язання або домашній арешт для підозрюваного.

Нагадаємо, раніше ми писали

Затриманому патрульному сьогодні у Дніпрі оберуть запобіжний захід. Що відбувається біля суду