За ніч та ранок окупанти декілька разів обстріляли Дніпропетровщину: фото, подробиці

В ніч на 31 липня ворог знову гатив по Дніпропетровщині. Про це пише Дніпровська панорама з посиланням на офіційні джерела.

Зокрема, окупанти вкотре обстріляли житлові райони Нікополя -  слідчі поліції фіксують злочини військових рф. Станом на 9-ту годину ранку до поліції надійшло 23 повідомлення про руйнування від мешканців міста. Внаслідок обстрілів 67-річний чоловік отримав поранення.

Ворог щодня нищить інфраструктуру Нікополя, обстрілюючи житлові райони міста із РСЗВ. Цього разу окупант поцілив у житловий спальний район Нікополя. Вщент знищено один приватний житловий будинок, гараж, дві господарчі споруди. У школі та дитсадку вибито вікна.

Всього пошкоджено більше 20 приватних будинків, близько 9 господарчих споруд, газопровід та водовід. Зачепило близько 10 багатоповерхівок, будівлю одного з підприємств, міські автобуси.

За інформацією Миколи Лукашука, голови облради, по місту вдарили з 50 Градів. Їх уламки та воронки від них виявлені у Нікополі. Наразі місто обстежують рятувальники. Зокрема, на місцях подій працюють вибухотехніки та співробітники слідчо-оперативних груп проводять огляди місць та збирають речові докази.

Слідчі збирають матеріали для відкриття кримінальних проваджень за статтею 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

На ранок по місту, окрім Градів, випустили дві ракети. Інформація щодо постраждалих і руйнувань з‘ясовується.

Також у Криворізькому районі окупанти обстріляли прикордонні території Зеленодольської громади. Без постраждалих і без руйнувань - на щастя.

В інших районах області наразі ситуація контрольована.

Раніше ми писали: Двічі вдарили зі ствольної артилерії: яка ситуація на Дніпропетровщині