Через тривоги люди лякаються цих завивань: дніпряни масово обурені стрітрейсерами

Як повідомив голова Громадської ради при міській раді Дніпра Геннадій Корбан, протягом доби оброблено 57 звернень. Повідомлення від містян надходили до Телеграм Чату Корбана – ТЧК, та на пошту. Серед заявок на ремонт вуличного освітлення, протікання водопроводу та скошування трави, багато містян скаржаться до Громради на стрітрейсерів, які останнім часом часто влаштовують нічні перегони. Гучними звуками "гонщики" лякають людей. Про це повідомляє "Дніпровська панорама" з посиланням на Громадську раду Дніпра.

Як пишуть дніпряни, нічні перегони чути на Космічній та Набережній Перемоги, на Тополі та 12 кварталі. Також, за повідомленнями городян, вони щодня відбуваються на Запорізькому шосе.

"У районі Епіцентру Запорізьким шосе щодня ввечері, особливо під час повітряних тривог, влаштовуються перегони на мотоциклах і авто зі значним перевищенням допустимої швидкості і, особливо, зі звуковими спецефектами на кшталт звуку ракет або БПЛА, що перевищують допустимий рівень шуму в рази. Літо, у людей відчинені вікна. За тривог люди лякаються цих завивань, діти бояться і плачуть. Це не окремі випадки, це відбувається щовечора, аж до комендантської години", - пише дніпрянин Сергій.

"Коли вже штрафуватимуть їздців на мотоциклах? Ось зараз Космічною і Перемогою реально катаються і весь Сокіл просто на вухах. Тривога, а не розібрати, що це гуде. Жах якийсь", - пише дніпрянка Ірина.

"Тополя теж саме зараз чує. І те саме питання, де поліція", - пише дніпрянка Ксенія.

"На 12 кварталі на проспекті Богдана Хмельницького мотоцикли літають навіть у комендантську годину. Коли тривога, то дуже лякаємось цих звуків", - пише дніпрянка Ольга.

Раніше городяни повідомляли про вуличні перегони на вулицях Робоча, Титова, проспект Поля та Донецьке шосе. Разом це вже щонайменше вісім вулиць міста.

"Просимо тих, кого це стосується, відреагувати та припинити галасливі перегони, які лякають і дратують людей та становлять небезпеку для учасників дорожнього руху", - йдеться у повідомленні Громради Дніпра.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що міські служби та Громрада допомогли мешканцям Дніпра вирішити проблему вуличного освітлення.