Запах такий, що й навігатора не треба. Мешканка Дніпра побачила незвичний гриб (фото)

Осінь дарує чудові погожі дня, які люди часто проводять на природі, в лісі, де можливі цікаві зустрічі, наприклад, з грибами. Рідкісний гриб веселку знайшла в Німеччині дніпрянка Bine Wunstorf, повідомляє Дніпровська панорама.

Зустріч з таким грибом для неї вперше. Жінка відзначила, що їй трапився гриб вже у тій стадії, коли він дуже смердить. Вона навіть думала, що повітря зіпсував її чоловік, але виявилось, що він тут ні до чого: 

У коментарях люди зазначають, що різкий неприємний запах від гриба оманливий, до нього слід звикнути, і потім його навіть можна полюбити:

Відомо, що в народній медицині гриб веселка застосовують як засіб при онкозахворюваннях, серцево-судинних, легеневих, шлунково-кишкових проблемах. Відомий як імуномодулятор та антиалерген.

Цікаво, що гриб-веселка занесений до Книги рекордів Гіннеса – як гриб, що найшвидше росте, – по 5 мм за секунду! До максимального розміру (близько 30 см) може зрости приблизно за годину. У деяких країнах веселка вважається афродизіаком.

Нагадаємо, раніше ми писали: Один пахне куркою, другий, як редиска. У зеленій зоні Дніпра знайшли дивовижні гриби (фото)