Знає один господар із тисячі. Навіщо кішка закопує їжу у мисці

Іноді кішки підходять до миски, нюхають, а потім закопують їжу лапою поруч із посудом. Напевно, багато господарів кішок помічали таку «дивність» у їх поведінці. Деяких навіть турбує це: навіщо, питають вони, вихованець біля миски зі смачною для нього їжею дряпає поруч із нею лапою? Йому вона не подобається, гаряча чи вихованець хворий? Насправді, причин може бути кілька, повідомляє Дніпровська панорама.

Фахівці стверджують, що таким чином залишає корм на потім, зазначає, що це саме її їжа, показує, що надто багато їжі чи вона їй не подобається.

Але все ж таки головне полягає в тому, що кішка подібним чином діє відповідно до свого інстинкту. На генетичному рівні у кішок жива ще пам'ять про диких предків, які закопували залишки їжі в землю чи листя. Так робили вони, щоб зберегти їжу на потім і для того, щоб усунути запах, який міг залучити інших хижаків.

А в домашніх умовах розпещені вихованці звикли таким чином ще й «наказувати» господареві змінити корм і почастувати чимось іншим, що більше до вподоби. Тому якщо ви хоч раз «піддалися» на прийом кішки, знайте, що і надалі «тиранитиме» вас так само, вважаючи, що обов'язково доб'ється бажаного. Але якщо подряпання відбувається постійно і призводить до перекидання миски, спробуйте наступного разу зменшити порцію. У тому випадку, коли кішка з'їдає все, у неї не залишається вагомих причин «закопувати» щось на потім.

Кішки, підібрані на вулиці, часто мають цілий «багаж» хижацьких інстинктів виживання. Насилу видобуваючи їжу, відвойовуючи видобуток у родичів, стає зрозуміло, чому кішка закопує миску з їжею, перебуваючи вже в домашніх умовах. Така поведінка з часом може зникнути, якщо тварина зрозуміє, що їй більше нічого не загрожує, включаючи ризик померти з голоду.

У будинку, де мешкають два і більше вихованці, боротьба за їжу може бути як явною, так і на рівні інстинктів. При цьому не має значення, з ким доводиться боротися за ласий шматочок – з іншою кішкою чи собакою. Навіть якщо між тваринами немає конфліктів, кішки вважають, що миску з їжею краще закопати.

Не тільки миска може не подобатися кішці. Місце, де вона розташована, також може бути невідповідним. Гучний холодильник, предмети з сильним запахом або просто прохідне місце, можуть викликати у тварини небажання їсти або сховати їжу подалі від усіх.

А ось відмова від їжі та спроби її закопати в незайманому вигляді можуть свідчити про погане самопочуття тварини. Потрібна діагностика стану кішки у ветеринарного лікаря. Ігнорувати симптоми не можна, щоб вчасно розпочати лікування.

Нагадаємо, раніше ми писали: Під Дніпром виявили найрідкіснішу змію, яка може досягати двох метрів (фото, відео)