Грають на Європейській: у Дніпрі талановиті діти створили музичний гурт, щоб зібрати гроші на автівку для тероборони

У Дніпрі шестирічна флейтистка Соломія Реут, яка з квітня збирає гроші на потреби українських військових, об'єдналася з іншими дітьми-музикантами у гурт. Тепер вони разом грають на центральній площі міста та збирають кошти на автівку для тероборони, повідомляє Дніпровська панорама.

Соломія грає на флейті, Тимофій - на бандурі, а Настя - на пан-флейті. 12-річний Тимофій побачив Соломію по телевізору. Далі дізнався контакти через журналістів.

Я надихнувся Соломією і почав грати, щоб допомагати ЗСУ. А потім зателефонувала мама Соломії і запропонувала зібрати гурт, щоб разом збирати кошти для військових, — говорить бандурист.

Вжн на площі до колективу долучився гітарист Микита, який проходив повз. Хлопці та дівчата потоваришували. 

Усі разом вони зіграли на Європейській площі декілька композицій. Як розповіла журналістам, мама Соломії. Ксенія, донька зібрала вже близько 135 тисяч гривень на допомогу військовим. Але зараз на автівку потрібна сума, яку Соломія невзмозі заробити сама  - понад 100 тисяч. Тому і гратимуть тепер у гурті. Приходьте на їхні концерти!

Раніше ми розповідали про маленьку Соломію, що грає на сопілці на Європейській площі, загорнута в український прапор і таким чином збирає кошти на допомогу нашим військовим.

За матеріалами Суспільне