Кар'єр у Старих Кодаках: це місце під Дніпром вражає своєю енергетикою (Фото)

У Дніпровському районі, неподалік обласного центру, розташувалося село Старі Кодаки, яке веде свою історію з 1635 року, з часу заснування фортеці. Воно вражає мальовничими краєвидами, природою та вигідним місцезнаходженням. У перекладі з тюркської мови "кодак" означає "гірське поселення". Саме у Старих Кодаках знаходиться знаменитий кар'єр, який славиться своєю чистою та прозорою водою, та є одним із улюблених місць відпочинку мешканців Дніпропетровської області. Про це повідомляє "Дніпровська панорама".

Старі Кодаки

Старі Кодаки ведуть свою історію з 1635 року, коли на правому березі Дніпра була заснована поляками Кодакська фортеця. У тому ж році вона була зруйнована козаками, згодом відбудована, і знову зруйнована в 1711 році вже остаточно згідно з Прутським мирним договором.

Кар'єр Старі Кодаки

Саме у Старих Кодаках знаходиться кар'єр, у якому за радянських часів добували граніт. 1994 року відкачування води з кар'єру зупинили, він заповнився водою, і перетворився на одне з улюблених місць відпочинку мешканців Дніпра та району.

Кар'єр Старі Кодаки

Кар'єр Старі Кодаки

Місце ідеально підходить для тих, хто любить піші походи, займається скелелазінням або бажає просто відпочити на природі. Краси краєвиду, наявність зелені, близькість до Дніпра, кришталево чиста вода привертають увагу до кар'єру у Старих Кодаках з боку великої кількості відпочиваючих з усього району. Кар'єр ідеально підходить для дайвінгу – там гарна видимість та глибина понад 40 метрів.

Кар'єр Старі Кодаки

Кар'єр Старі Кодаки

Тим, хто захоче поїхати відпочити на кар'єр, також варто подивитися на залишки колишньої фортеці, а також земляні вали, старий цвинтар, уцілілі пам'ятники 19 століття, що знаходяться неподалік.

Кар'єр Старі Кодаки

Місце справді вражає своєю енергетикою. З вершин кар'єру в Старих Кодаках відкриваються чудові краєвиди на водну гладь та рельєф. Чиста та прозора вода, гарний краєвид та вдале місце розташування привертають туди велику кількість відпочиваючих.

Красиве місце

Фотограф - Валерій Кравченко.

Нагадаємо, раныше ми повідомляли про те, скільки разів Дніпро міняв свою назву.