Краще, ніж в Макдональдсі: як приготувати картоплю фрі вдома
Багато хто полюбляє смачну і хрустку картоплю фрі, яку продають у Макдональдсі. Але заклади фаст-фуду вже котрий місяць зачинені, а в інших кафе вона зовсім не така смачна. Єдиний вихід тим, хто хоче посмакувати справжню картоплю фрі - приготувати її в домашніх умовах. Дніпровська Панорама підготувала декілька рецептів.
Для приготування улюбленої картоплі найкраще підійдуть сорти з низьким вмістом крохмалю. А готувати її необхідно у рафінованій олії. Соняшникову брати необов'язково: однаково підійде оливкова або кукурудзяна.
Картопля фрі без духовки та фритюрниці
Для такого варіанту приготування знадобиться:
- 1кілограм картоплі
- 400 мл олії
- 0,5 чайної ложки солі
Як готувати?
1. Помити та очистити картоплю. Нарізати її тонкими смужками, приблизно однаковими за розміром.
2. На 40 хвилин опустити нарізану картоплю в холодну воду - так з неї вийде зайвий крохмаль.
3. Відкинути на друшляк, дати стекти воді. Після цього ретельно обсушити рушником, аби на картоплі не лишилося вологи.
4. Взяти низьку товстостінну каструлю або пательню. Нагріти олію та обсмажити картоплю не більше 3 хвилин.
5. Вийняти картоплю, покласти в друшляк та дати стекти олії. Лишити, поки вона повністю не охолоне, потім викласти на рушник, промокнути.
6. Нагріти олію до більше високої температури. Ще раз обсмажити картоплю - тепер її колір має стати золотистим.
7. Вийняти шумівкою та викласти на рушник, промокнути, посолити.
Картопля фрі по-домашньому готова! Куштувати її краще гарячою, за бажанням можна додати улюблений соус.
Картопля фрі у фритюрниці
Для приготування гарніру в такий спосіб знадобиться:
- 600 грамів картоплі
- 400 мл олії
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Ввімкнути фритюрницю, поставити температуру 160° та залишити нагріватися.
2. Почистити та нарізати картоплю. Смужки мають бути приблизно одного розміру.
3. Просушити шматочки картоплі за допомогою паперового рушника. Коли рідини на смужках не лишиться, відправити їх у морозильну камеру на 5-7 хвилин - так готова картопля вийде хрусткою зовні та м'якою всередині.
4. Викласти картоплю у кошик фритюрниці та смажити 8-10 хвилин - старава майже дійде до готовності.
5. Дістати картоплю з фритюру, викласти на рушник та повністю охолодити.
6. Температуру на фритюрниці збільшити до 180°.
7. Холодну картоплю знову відправити у фритюр і обсмажити до золотистої скоринки. Готову картоплю фрі посипати великою кількістю солі.
Картоплю фрі можна подавати з майонезом, кетчупом або ж соусом.
Картопля фрі у духовці
Для приготування знадобиться:
- 5 картоплин
- 3 столові ложки олії
- Сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Картоплю очистити, нарізати тонкими брусочками та просушити рушником.
2. Вкинути у пакет і полити олією. Добре збовтати.
3. Змащену олією картоплю розподілити на деку, попередньо застеливши його пергаментом для випічки.
4. Духовку розігрити до 240°. Випікати протягом 35-45 хвилин.
5. Дістати картоплю з духовки, посипати сіллю та перемішати.
Подавати картоплю з улюбленим соусом.
Раніше ми розповідали, як приготувати курячі крильця як у KFC