Ліміти перевищені: у Дніпрі застосовують екстренні відключення світла

В "Укренерго" повідомили, що в Україні 10 січня спостерігається дефіцит потужностей електроенергії. Причому на сьогодні не тільки у денні, а й у нічні години, тобто всі 24 години на добу. Таку ситуацію пояснили низькою температурою, посиленою сильним вітром та зростанням споживання електроживлення промисловістю та бізнесом, що є звичним для робочого дня. Тому в деяких містах, у тому числі у Дніпрі, застосовуються екстренні відключення електроенергії. Але міська влада Дніпра робить все можливе, аби тримати ситуацію на контролі. Про це повідомляє "Дніпровська панорама". посилаючись на пресслужбу Дніпровської міськради.

Так, за інформацією приватної енергетичної компанії ЦЕК, у місті знову застосовуються екстренні відключення електроенергії. Міська влада робить все можливе, аби тримати ситуацію на контролі. За розпорядженням міського голови Бориса Філатова всі служби працюють у посиленому режимі роботи.

Оскільки під відключення потрапляють не лише підприємства, житлові будинки, а й котельні, тепло-розподільчі пункти(ТРП) та підвищувальні насосні станції (ПНС), міська влада вкотре звернулася до комерційних енергетичних компаній про недопущення знеструмлення об’єктів критичної інфраструктури до яких відносять тепло- та водопостачальні підприємства.

Міська влада нагадує енергопостачальним компаніям, що навіть після відновлення живлення, котельням та тепло-розподільчим пунктам необхідно ще декілька годин, аби вийти на звичний рівень роботи та забеспечити квартири містян знову теплом. Але оселі часто навіть не встигають прогрітися, як після екстреного відключення, ті ж адреси підпадають під стабілізаційні.

Міська влада просить від комерційних енергетичних компаній зрозумілих і справедливих графіків відключень. Бо сьогодні при низьких температурах і посиленому вітрі жителі міста іноді до 10 годин на добу  залишаються без тепла та води.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли про те, що усі служби міста переведені на посилений режим роботи.