Літо 2023 року буде з сюрпризами. Синоптики дали несподіваний прогноз

Якою буде погода в Україні цього літа. Напевно, це питання цікавить багатьох із нас. До чого готуватись, розповість Дніпровська панорама.

До літа залишилися лічені дні, а тому синоптики вже навперебій складають прогнози, яким буде це літо. Якщо раніше казали, що спеки не слід очікувати, то зараз дещо коригують цю інформацію. Зокрема, кажуть, що у липні та серпні стовпчики термометрів можуть побити всі рекорди.

Тобто літо буде не просто теплим, а пекельно жарким. А ось червень нічим аномальним не здивує. Мовляв, погода буде в межах норми, як першого місяця літа. Для червня прогноз вже складено і синоптики стверджують, що він на 99% точний. Щодо липня та серпня, то намагаються не робити поспішних висновків, адже за такий проміжок часу все ще може змінитися.

прогноз погоди на літо

Синоптики зійшлися у своїх прогнозах

Одразу кілька метеорологів та синоптиків зійшлися у своїх прогнозах. Вони кажуть, що місяць буде достатньо контрастним. Будуть і періодичні грозові дощі, спека, і досить прохолодні дні. Нормалізується погода вже у другій половині місяця та настане стабільно гарна літня погода. Якщо ж говорити днями, то все виглядає так:

Яким буде червень 2023

Початок червня, тобто перші дні до 5-6 числа включно пройдуть з температурою максимум 23 градуси і подекуди з дощами (залежить від регіону).

Далі до 12 червня буде волога та вітряна погода, досить свіжа, як у середині місяця. Стовпчики термометра не підніматимуться вище 20 градусів.

Після 12-го і до кінця місяця погода радуватиме тих, хто любить тепло. Температура повітря підніметься до 27 градусів і це як мінімум. Буде стабільно сонячно без вітру та дощу. У південних областях слід чекати на всі +30.
Останні 2-3 дні місяця можуть бути дощовими, з громом та блискавкою, причому на більшості території України.

Синоптики стверджують, що, незважаючи на всі технології, вони не можуть скласти точний прогноз більш ніж на найближчий тиждень, тому виправлення та оновлення цілком можливі.

Атмосферний фронт зіпсує погоду в Україні

Найближчими днями у більшості областей України очікуються дощі з грозами, лише на заході країни переважатиме суха погода.

Найближчими днями у більшості областей України, крім західних, очікується нестійка погода. Про це попереджає Український гідрометцентр.

По більшій частині території України пролягатиме розмитий атмосферний фронт, який спричинить короткочасні дощі, грози, іноді навіть град та шквали, — пояснили синоптики.

Вітер очікується східний та північно-східний, його швидкість буде 3-10 м/с, але під час гроз можливі шквали до 15-20 м/с.

Температура вночі становитиме 11-16°, лише у західній частині буде свіжіше, 6-12°. Вдень по всій Україні стовпчики термометрів показуватимуть 20-26°.

Нагадаємо, раніше ми писали

У Дніпрі з’явилася яскрава веселка на все небо (фото, відео)