Проводжали на колінах: у Кривому Розі попрощалися із захисником Маріуполя (Фото)

В останню путь у Кривому Розі провели військовослужбовця Єгора Біркуна. Чоловік служив у окремому загоні спецпризначення «Азов» й до останнього подиху захищав Маріуполь від російських загарбників. Близько 500 небайдужих містян зустріли загиблого Героя живим коридором, передає Дніпровська Панорама. 

IMG_20220808_172015_733

Боєць загинув 23 березня, рятуючи свого бойового товариша. Його тіло декілька місяців не могли повернути додому. Попрощатися з Єгором Біркуном прийшли близько 500 людей. Серед них були рідні й близькі, друзі, колишні колеги, бойові побратими, сусіди й небайдужі мешканці Кривого Рогу. 

Єгор був дуже світлою та доброю людиною, сміливий та хоробрий. Він ніколи ні в чому не відмовляв, завжди допомагав й відгукувався на усі прохання сусідів. Ми його запам’ятаємо таким, який він був – завжди посміхався. Це людина була з великої літери. Для нас це тяжка втрата, ми нашого Героя ніколи не забудемо, - зазначила сусідка загиблого військовослужбовця Марія Іванівна. 

Єгор Біркун став на захист країни ще під час проведення АТО. У 2021 році закінчився контракт, тому військовий вирішив зайнятися спортивною й тренерською діяльністю. З початком повномасштабного вторгнення полишив всі плани і знову став до зброї. 

Хочу подякувати батькам Єгора за його виховання. Він справді був кращий у всьому. У нього не було певних спрямувань, Єгор був кращим й фізично, й на полігонах та стрільбищах. Втратили справді одного з найкращих. Він був спокійним й врівноваженим. Напередодні загибелі Єгор розповідав мені свої плани на життя, але це війна, – розповів бойовий побратим полеглого криворіжця з позивним "Железняк".

Загиблий воїн займався змішаними єдиноборствами й тренував підростаюче покоління. 23 березня він мав би виїхати на Чемпіонат світу з ММА. 

Навіть коли Єгор був дитиною, все одно він був дуже відповідальним, відданим й справжнім. Мені подобалось, що той хлопчисько був мислячим й читаючим, ми з ним обмінювались літературою й розмовляли на різні теми. Він хотів обговорювати зовсім не дитячі теми, це і психологія, і історія, документальна література. Єгор був дуже комунікабельним та доброзичливим. Світла пам’ять Герою, я дуже пишаюся ним, – розповів перший тренер полеглого бійця Сергій Сухіненко.

Загиблого Героя поховали напередодні його дня народження. 9 серпня йому мало виповнитися 25 років. У Єгора Біркуна лишилися мати та кохана дівчина, з якою вони хотіли одружитися після закінчення війни. 

IMG_20220808_172017_540

За матеріалами Перший міський 

Читайте також: до останнього подиху стояв на захисті: на Дніпропетровщині провели в останню путь загиблого бійця (Фото)