Корбан пригрозив путіну "пульса-де-нурой": що це таке і як працює

Керівник штабу Територіальної оборони Дніпра Геннадій Корбан пообіцяв накласти на путіна потужне смертельне прокляття "Пульса де-нура" у відповідь на наступний ракетний удар по місту. Про це він повідомив на своїй сторінці у Фейсбук 16 липня. Дніпровська Панорама розбиралася, як діє смертельне прокляття, чи вплине воно на кремлівського диктатора та хто з історичних постатей, ймовірно, постраждав від нього. 

В перекладі з латинської та арамейської "Пульса де-нура" означає "удар вогнем" або "вогняні різки". Суть прокляття полягає у духовному покаранні людини – втім згодом його дія поширюється і на фізичний рівень, призводячи до смерті "жертви". Згідно з віруванням в іудаїзмі, "Пульса де-нурі" немає рівних за потужністю проклять, але її можна застосувати тільки проти євреїв. При цьому, роблять це лише в крайньому разі – коли всі інші методи вже випробувані. Ще один цікавий момент – жертву необхідно заздалегідь попередити, щоб вона мала час покаятися та виправити помилки. Також об'єкт "Пульса де-нури" має нести загрозу єврейському народу – інакше прокляття не спрацює. Можна припустити, що перший крок до накладення прокльону на кремлівського вождя вже зроблено – пост Геннадія Корбана цілком можна вважати попередженням.

пост корбана

Щоб накласти "Пульса де-нура" необхідно виконати непростий ритуал. Обряд відбувається арамейською мовою при запалених чорних свічках у стінах синагоги чи на цвинтарі. Молитву промовляють десять дорослих чоловіків. Дев'ять із них одягають чорні шати, а один –  білі. Останні слова прокляття необхідно вимовити рівно опівночі. Під час молитви викликають Всевишнього, щоб він скоїв суд і над тим, хто його викликав, і над адресатом прокляття. Потім у світ спускається Ангел смерті, який вбиває одного із двох, хто більше завинив перед Богом. 

У коментарях до посту Геннадія Корбана припускають, що прокльон все одно не подіє на путіна – адже він не є євреем за національністю. Втім, зазначимо, що історія вже знала випадки, коли від єврейського прокляття помер не іудей. Так, наприклад, є багато прихильників теорії, що від "Пульса де-нури" помер радянський диктатор Йосип Сталін. На нього прокляття нібито подіяло, не дивлячись на те, що євреєм він не був. 

"Пульса де-нури" зазнали також прем'єр-міністри Ізраїлю Іцхак Рабін та Аріель Шарон у 1995-му та 2005-му роках відповідно. Рабін отримав покарання за місяць після накладення прокляття: його застрелив іудей-екстреміст Ігал Амір. Шарон же через півроку після накладення прокляття  раптово впав у кому і помер за 11 років, так і не прийшовши до тями. 

Також існує думка, що від прокляття загинув 35-й президент США Джон Кеннеді. Згідно деяких джерел, "Пульса де-нуру" наклали не тільки на президента, а на всю родину Кеннеді. Все нібито через те, що свого часу Кеннеді-старший відмовився допомогти єврейським біженцям з нацистської Германії. 

Втім, чи подіє на кремлівського диктатора давнє єврейське прокляття – дізнаємося пізніше. Зазначимо ж, що останнім часом різні джерела повідомляють про погіршення стану здоров'я володимира путіна. 

Читайте також: Пошкоджені будинки з вибитими вікнами: як почуваються дніпряни постраждалі в обстрілі