Що загрожує врожаю суниці та полуниці у Дніпропетровській області (відео)

У Дніпропетровській області настав період цвітіння плодових та ягідних культур. Однак досить прохолодна весна може певним чином відобразитися на врожаю. Чи буде цього року урожай полуниці та суниці, розповість Дніпровська панорама.

За словами доцента кафедри Селекції і насінництва Дніпровського державного аграрно-економічного університету Інни Лядської, за такими культурами, як суниця чи полуниця зараз потрібен особливий догляд.

Проблеми можуть бути вночі. Зараз відбувається цвітіння, Сама квітка може підмерзнути. Це дуже розповсюджена проблема. Наприклад, з'являться плямистість. Але якщо вчасно проводити обробітки, то це не є великою вроблемою. Ще одна проблема, яка характерна для нашого регіону - це слимаки. Вони наносять чимало шкоди. Простіше з хворобами боротись, ніж зі шкідниками, - розповіла Інна Лядська.

За словами біологів, на сьогодні майбутньому врожаю суниці та полуниці великої загрози немає. 

Докладніше - у нашому відео.

.

Нагадаємо, раніше ми писали

На Дніпропетровщині під загрозою опинився врожай абрикос та персиків   У цьому році через досить прохолодну зиму є загроза для врожаю кісточкових плодів – персиків та абрикос. Причина в тому, що за такого температурного режиму активно розповсюджуються шкідники, які знищують рослини. Якщо буде скорочення врожаю, це вплине на цінову політику на споживчому ринку. У Дніпровському державному аграрно-економічному університеті вважають, що у боротьбі зі шкідниками можуть допомогти хімікати.