Тисячі працівників АТБ з перших днів стали на захист України

Кожного року 22 червня світ відзначає День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни. Другої світової. Нажаль, цьогоріч це скорботне свято набуло дещо нового значення, десятки мільйонів українців відчули на собі що являє собою клята війна - це завжди біль та втрати.

Нанесла болючого удару ця війна й по більш ніж 70-тисячній трудовій родині «АТБ». З самих перших днів бойових дій, чимала кількість працівників найпотужнішої за багатьма показниками торговельної мережі країни стала на захист своєї Батьківщини. Ті, хто залишився на варті продовольчої безпеки країни, перейшли на воєнний режим роботи, адже потреба у свіжих продуктах за доступною ціною в такі часи актуальна, як ніколи. 

Згідно даних компанії, за 115 днів повномасштабної російсько-української війни від рук окупантів загинули 39 співробітників «АТБ». Ще близько восьмидесяти  із пораненнями різних ступенів важкості потрапили на лікарняні ліжка. Та ці Герої назавжди вписали свої імена в новітню історію Незалежної України. Вони допомогли зупинити, здавалося б, в рази потужнішого за чисельністю та важкими видами озброєнь ворога.

Однією з таких втрат для міцної родини АТБ став  Олександр Олександрович Шулєпов. Одесит, керуючий магазином «АТБ» «Продукти-1021» з першого дня війні вступив у лави ЗСУ. На фронті був у складі першого артилерійського взводу сьомої артилерійської батареї. Стояв на захисті Харківщини, звідки наразі ЗСУ потужно відкидає ворога. Нажаль, повного звільнення Слобожанщини він не побачить, його життя трагічно  обірвалося на полі бою. Указом Призедента України Володимира Зеленського Героя нагороджено орденом «За мужність» посмертно. Вічна пам'ять! 

погибший герой

Станом на сьогоднішній день вже понад дві тисячі працівників «АТБ» змінили зручну робочу уніформу на військове спорядження та взяли до рук зброю. Вони відчайдушно боронять нашу свободу та правду. Незалежно від посади у мирний час кожен з них вирішив стати на захист України. І сьогодні всі вони українські солдати, якими дуже пишається компанія.

У надскладний воєнний час «АТБ» робить вагомий внесок в підтримку вітчизняної економіки (створення нових робочих місць, стабільна сплата податків в бюджети всіх рівнів) та надає підтримку нашим захисникам, вимушеним переселенцям, мешканцям чималої зони бойових дій, постраждалим від ракетних ударів медичним установам, волонтерським організаціям тощо... Згідно даних з відкритих джерел, загальна сума гуманітарної допомоги українцям від «АТБ» з початку повномасштабного воєнного вторгнення вже перевищила 200 млн грн. Й ця цифра стрімко зростає, адже активна фаза війни з 24-го лютого не припинялася ні на мить.

Як патріотичний та соціально орієнтований бізнес, «АТБ» цілодобово стоїть на варті продовольчої безпеки нашої країни. Тим не менш, «АТБ» активно працює над відновленням країни та власної мережі. Саме магазини «АТБ» першими були відновлені та прийняли покупців на деокупованих територіях Київської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей. За останні два місяці відновили роботу 137 супермаркетів мережі, які зазнали руйнувань, були розграблені та розгромлені ворогом під час бойових дій.

атб разбит

Станом на поточний час в країні працюють 1109 магазинів «АТБ». Й цей показник поступово збільшується. Окрім відновлення магазинів, компанія  запускає роботу нових розподільчих центрів (на заміну зруйнованим) та готує відкриття нових магазинів у безпечних, мирних регіонах Західних областей. Це не тільки допомогає забезпечувати широкі кола громадян якісними продуктами за демократичною ціною, а й дозволяє створювати тисячі робочих місць.

Заради продовольчої безпеки країни з початку війни компанія «АТБ» працює у режимі 24/7. На поличках зручних магазинів мережі у будь-яких куточках країни (окрім тимчасово окупованих) завжди є чималий асортимент свіжих продуктів та добротних товарів першої необхідності.